Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

Bαθμολογία: 4.75
       
 
20 ψήφοι
,

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα
photo: frosoula_s

Τι χρειαζόμαστε:

  • μύδια
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μουστάρδα
  • φέτα
  • λευκό κρασί
  • λίγο αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 23' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μύδια. Αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος προσθέτουμε λίγο από το νερό της συσκευασίας, αλλιώς νεράκι. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα.
  3. Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν (περίπου 5-7 λεπτά, δε χρειάζονται περισσότερο)
  4. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια.
  5. Τέλος χυλώνουμε το σαγανάκι με λίγο αλεύρι

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή έμπνευσης: Η μανούλα μου

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλείς για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής: 

  • Να χρησιμοποιήσετε μουστάρδα Heinz

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 18-3-08  
    Ολα καλα ,τη φετα δεν θα την εβαζα ,και νομιζω σε αυτα τα σαγανακια ταιριαζει το ουζο αντι για κρασι .Μη ξεχνας με οτι σβηνουμε το φγητο μας αυτο και πινουμε.
    #
    Σχόλιο από ekall2, 20-3-08  
    Δοκιμαστε η συνταγη με πολλων ειδων τυρια χωρις τη μουσταρδα.
    #
    Σχόλιο από christina.f, 21-3-08  
    Η φέτα στο συγκεκριμένο σαγανάκι νομίζω ότι επιβάλλεται αν τελικά βάλεις την καυτερή πιπεριά για να γλυκάνεις το κάψιμο. Τώρα για το ούζο γούστα είναι αυτά, εγώ το έχω δοκιμάσει και με χαλάει ο γλυκάνισος και γι'αυτό προτιμώ το λευκό κρασί, αφήνει πιο λεπτό άρωμα. Ο καθένας ωστόσο μπορεί να δοκιμάσει και να αποφασίσει!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Υπαρχει ουζο ανευ γλυκανισου
    #
    Σχόλιο από nasia.., 23-4-09  
    και εγώ έτσι το κάνω το σαγανάκι μόνο που δεν βάζω σκόρδο και ρίχνω και λίγο μαιντανό!γίνεται πολύ ωραίο και με σαρδέλες!βγάζω το κοκαλό και τις ρίχνω φιλετάκια!!δοκίμασε και θα με θυμηθείς!!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 2-3-10  
    εγώ κάνω αυτή τη συνταγή χωρίς αλκοόλ, χωρίς σκόρδο και με την προσθήκη μπούκοβου. Η φέτα επιβάλλεται νομίζω. Στο τέλος βάζω για λίγα λεπτά στο φούρνο να δέσει
    #
    Σχόλιο από ishadow, 15-8-10  
    Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με γαρίδες (καθαρισμένες) αντί για μύδια. Είναι εξ'ίσου ωραίο κι έτσι...
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 20-12-11  
    Εγώ δεν βάζω σκόρδο και κρασί, και βάζω ρίγανη και μαϊντανό. Το αλέυρι δεν είναι απαραίτητο πάντα. Αν δεν βάλεις πολύ νερό, τα μύδια βγάζουν το δικό τους, και έτσι ρίχνοντας τη φέτα πίζει από μόνο του χωρίς αλευράκι.. Βάζω όλα τα υλικά μαζί και σε 5 λεπτά το πολύ το κλείνω, αλλιώς μικραίνουν πολύ τα μύδια.
    #
    Σχόλιο από mer, 8-4-12  
    Πεντανόστιμη συνταγή!! Εμείς λόγω νηστείας βάλαμε νηστήσιμο τυρί και ήταν υπέροχο! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από mer, 25-4-12  
    #
    Σχόλιο από sakir, 29-7-12  
    Πολύ ωραία συνταγή, την έχω κανει τρεις φορές μέχρι τώρα. Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο μάραθο.
    #
    Σχόλιο από akata72, 8-8-12  
    #
    Σχόλιο από katia83, 6-12-12  
    #
    Σχόλιο από tortilla, 7-12-12  
    Μμμμ, φαινεται τέλεια συνταγή!!! Θα δοκιμαστεί αμεσότατα :)
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 7-12-12  
    τα φτιάχνω τώρα!! μου φαίνεται πως δεν θα φθάσουν στο ...τραπέζι!τι να κάνω λατρεύω τα μύδια !!!
    #
    Σχόλιο από πεταλουδα3, 30-3-13  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-8-13  
    Πολύ νόστιμα, μας άρεσαν πολύ!
    Εγώ τα έσβησα με ούζο και δεν πρόσθεσα φέτα, τα έφτιαξα νηστίσιμα. Είναι για πολλές βούτες.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από maria marmaridou, 19-12-13  
    teleia...!!!!pentanostimi!
    #
    Σχόλιο από Nefelie, 23-12-13  
    Δεν έβαλα την καυτερή πιπεριά, διότι δεν μας αρέσουν τα πικάντικα. Σέρβιρα με ρυζάκι Basmati και ήταν απίθανα!! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριουλίτσα, 14-4-14  
    Φοβερή συνταγή,πρώτη φορά που έφτιαξα μύδια και οι βούτες στη σάλτσα ήταν ένα όνειρο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από christina.f, 21-3-08  
    Η φέτα στο συγκεκριμένο σαγανάκι νομίζω ότι επιβάλλεται αν τελικά βάλεις την καυτερή πιπεριά για να γλυκάνεις το κάψιμο. Τώρα για το ούζο γούστα είναι αυτά, εγώ το έχω δοκιμάσει και με χαλάει ο γλυκάνισος και γι'αυτό προτιμώ το λευκό κρασί, αφήνει πιο λεπτό άρωμα. Ο καθένας ωστόσο μπορεί να δοκιμάσει και να αποφασίσει!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 21-3-08  
    Υπαρχει ουζο ανευ γλυκανισου
    #
    Σχόλιο από mer, 8-4-12  
    Πεντανόστιμη συνταγή!! Εμείς λόγω νηστείας βάλαμε νηστήσιμο τυρί και ήταν υπέροχο! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από mer, 25-4-12  
    #
    Σχόλιο από sakir, 29-7-12  
    Πολύ ωραία συνταγή, την έχω κανει τρεις φορές μέχρι τώρα. Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο μάραθο.
    #
    Σχόλιο από akata72, 8-8-12  
    #
    Σχόλιο από katia83, 6-12-12  
    #
    Σχόλιο από tortilla, 7-12-12  
    Μμμμ, φαινεται τέλεια συνταγή!!! Θα δοκιμαστεί αμεσότατα :)
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 7-12-12  
    τα φτιάχνω τώρα!! μου φαίνεται πως δεν θα φθάσουν στο ...τραπέζι!τι να κάνω λατρεύω τα μύδια !!!
    #
    Σχόλιο από πεταλουδα3, 30-3-13  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-8-13  
    Πολύ νόστιμα, μας άρεσαν πολύ!
    Εγώ τα έσβησα με ούζο και δεν πρόσθεσα φέτα, τα έφτιαξα νηστίσιμα. Είναι για πολλές βούτες.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από maria marmaridou, 19-12-13  
    teleia...!!!!pentanostimi!
    #
    Σχόλιο από Μαριουλίτσα, 14-4-14  
    Φοβερή συνταγή,πρώτη φορά που έφτιαξα μύδια και οι βούτες στη σάλτσα ήταν ένα όνειρο!!!
    #
    Σχόλιο από eirkte, 23-7-14  
    εγω τσιγαριζω το κρεμμυδι κ το σκορδο στο λαδακι τριβω 2-3 ντοματες κ τ αφηνω να βρασουν ωσπου να μεινει λιγο ζουμακι,βαζω κατοπιν τα μυδια αλατι ,πιπερι,ριγανη,καυτερο,1 κουταλια μουσταρδα κ μαιδανο τ αφηνω 5 λεπτα κ τριβω φετα απο πανω...πεντανοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ιωαννα 1, 2-3-15  
    τελειααααααααααααααααααα ευχαριστω !!!
    #
    Σχόλιο από ANTHI85, 15-2-16  
    #
    Σχόλιο από marakouzina, 29-4-16  
    Εψαχνα μια απλη συνταγη για να κανω πρωτη φορα μυδια στον αγαπημενο μου!!! Θελω να σας ευχαριστήσω διοτι έγιναν καταπληκτικά!!! Μουγκρίζαμε απο ευχαρίστηση!!!
    #
    Σχόλιο από So_Po, 18-11-16  
    #
    Σχόλιο από Calliope68, 27-11-16  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από makops, 8-10-14  
    ποσα μυδια για 2 ατομα βαζεις?
    #
    Σχόλιο από makops, 12-10-14  
    Η συνταγη φαινεται αρκετα ομορφη δυστυχως δεν αναγραφεις καθολου δοσολογίες... την εφτιαξα αλλα παραβγήκε αλμηρη

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από NTINA, 18-3-08  
    Ολα καλα ,τη φετα δεν θα την εβαζα ,και νομιζω σε αυτα τα σαγανακια ταιριαζει το ουζο αντι για κρασι .Μη ξεχνας με οτι σβηνουμε το φγητο μας αυτο και πινουμε.
    #
    Σχόλιο από ekall2, 20-3-08  
    Δοκιμαστε η συνταγη με πολλων ειδων τυρια χωρις τη μουσταρδα.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 23-4-09  
    και εγώ έτσι το κάνω το σαγανάκι μόνο που δεν βάζω σκόρδο και ρίχνω και λίγο μαιντανό!γίνεται πολύ ωραίο και με σαρδέλες!βγάζω το κοκαλό και τις ρίχνω φιλετάκια!!δοκίμασε και θα με θυμηθείς!!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 2-3-10  
    εγώ κάνω αυτή τη συνταγή χωρίς αλκοόλ, χωρίς σκόρδο και με την προσθήκη μπούκοβου. Η φέτα επιβάλλεται νομίζω. Στο τέλος βάζω για λίγα λεπτά στο φούρνο να δέσει
    #
    Σχόλιο από ishadow, 15-8-10  
    Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με γαρίδες (καθαρισμένες) αντί για μύδια. Είναι εξ'ίσου ωραίο κι έτσι...
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 20-12-11  
    Εγώ δεν βάζω σκόρδο και κρασί, και βάζω ρίγανη και μαϊντανό. Το αλέυρι δεν είναι απαραίτητο πάντα. Αν δεν βάλεις πολύ νερό, τα μύδια βγάζουν το δικό τους, και έτσι ρίχνοντας τη φέτα πίζει από μόνο του χωρίς αλευράκι.. Βάζω όλα τα υλικά μαζί και σε 5 λεπτά το πολύ το κλείνω, αλλιώς μικραίνουν πολύ τα μύδια.
    #
    Σχόλιο από Nefelie, 23-12-13  
    Δεν έβαλα την καυτερή πιπεριά, διότι δεν μας αρέσουν τα πικάντικα. Σέρβιρα με ρυζάκι Basmati και ήταν απίθανα!! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από stellakoug, 7-3-15  
    Φτιάχνω αυτή τη συνταγή πολλά χρόνια και είναι ότι ποιο νόστιμο ,γρήγορο και φθηνό πιάτο, με την εξής παραλλαγή. Αφού αποψυχθούν κρατάμε το ζουμάκι και τα ξεπλένουμε.Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε τις τρίχες από τα μύδια . Για 100 γρ μύδια-ψύχα κτυπώ σε σέικερ το ζουμάκι από τα μύδια αφού το έχω περάσει από τουλπάνι γιατί έχει άμμο,με 3-4 κ.σ.λάδι , ενα λεμόνι και 1 κ.σ.μουστάρδα σε ποσότητα ίσα -ίσα να σκεπάζουν τα μύδια με την πιπερίτσα. Αφού βράσουν περίπου 8-10 λεπτά προσθέτω στο τέλος λίγο κορν-φλάουερ για να δέσει η σάλτσα, ψιλοκομμένη φέτα και λίγο ρίγανη.Δεν χρειάζεται αλάτι λόγω της φέτας.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    καθαρή δευτερα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Katy76
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της play-time
    Δοκιμασμενες συνταγες
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της σπιτικό_φαγητό
    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της marigoullitsa