Μύδια στο φούρνο με σούπερ λαδολέμονο
Μύδια αχνιστά στο φούρνο και περιχυμένα με το πιο νόστιμο λαδολέμονο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αγαπημένη μου συνταγή θαλασσινών.
Υλικά
-
2 κιλά μύδια με το κέλυφος
-
2 ποτήρια λευκό κρασί
-
αλάτι για τα μύδια
-
1 ποτήρι κρασιού λάδι
-
χυμό από 2 λεμόνια
-
1 κουταλιά ρίγανη
-
αλάτι για τη σάλτσα
-
πιπέρι
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
-
3 κουταλιές μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αλατίζουμε καλά. Ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν και να ψηθούν λίγο, τόσο ώστε να μη στεγνώσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
-
2
Στο μεταξύ, χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι.
-
3
Οταν ψηθούν τα μύδια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα όπως είναι ζεστα και τα τρώμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)