alexakossss
alexakossss @cook_8450515

Μυδια αχνιστα με το Κελυφος μαζι με ωραιο πιλαφι

Λίγα μυστικά ακόμα

μπορουμε λιγο πριν το τελος που προσθετουμε τα μυδια να βαλουμε στο ρυζι 3-4κ.σ. Σαλτσα ντοματας να παρει το ρυζι ισα ισα ενα χρωμα εκρου μεχρι ροζ ανοιχτο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλο μυδια με το κελυφος (κατα προτιμηση)
  2. 1 νεροποτηρο ρυζι νυχακι
  3. αλατι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα μυδια

  2. 2

    Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα σκετα σε δυνατη φωτια μεχρι ν' ανοιξουν τα καβουκια

  3. 3

    Οσα δεν ανοιξουν πεταμα

  4. 4

    Βγαζουμε τα μυδια χωρισ να πεταξουμε το νερο που βγαλαν

  5. 5

    Σουρονουμε το νερο να φυγουν τυχον ακαθαρσιες π.χ αμμο

  6. 6

    Ξαναβαζουμε το νερο απο τα μυδια στη κατσαρολα.

  7. 7

    Προσθετουμε την ποσοτητα ρυζιου με την 3πλασια ποσοτητα νερου.

  8. 8

    Ριχνουμε αλατι, πιπερι χαμηλωνουμε φωτια και σκεπαζουμε μεχρι να πιει ολο το νερο.

  9. 9

    Στα τελευταια 3 λεπτα βαζουμε τα μυδια, κλεινουμε την φωτια ανακατευουμε με προσοχη ολο το μιγμα μας και ετοιμο

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Μου αρεσει ο τροπος ,διαφερει, .Το μονο που θα προσθετα ,αφου αποτι καταλαβα θες να αφησεις καθαρες τις γευσεις ,ειναι αντι ντοματα κροκο Κοζανης

Από

alexakossss
alexakossss @cook_8450515
στις