Μυδοπίλαφο 2
Μυδια αχνιστα με το Κελυφος μαζι με ωραιο πιλαφι
Λίγα μυστικά ακόμα
μπορουμε λιγο πριν το τελος που προσθετουμε τα μυδια να βαλουμε στο ρυζι 3-4κ.σ. Σαλτσα ντοματας να παρει το ρυζι ισα ισα ενα χρωμα εκρου μεχρι ροζ ανοιχτο
Υλικά
-
1 κιλο μυδια με το κελυφος (κατα προτιμηση)
-
1 νεροποτηρο ρυζι νυχακι
-
αλατι
-
πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα μυδια
-
2
Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα σκετα σε δυνατη φωτια μεχρι ν' ανοιξουν τα καβουκια
-
3
Οσα δεν ανοιξουν πεταμα
-
4
Βγαζουμε τα μυδια χωρισ να πεταξουμε το νερο που βγαλαν
-
5
Σουρονουμε το νερο να φυγουν τυχον ακαθαρσιες π.χ αμμο
-
6
Ξαναβαζουμε το νερο απο τα μυδια στη κατσαρολα.
-
7
Προσθετουμε την ποσοτητα ρυζιου με την 3πλασια ποσοτητα νερου.
-
8
Ριχνουμε αλατι, πιπερι χαμηλωνουμε φωτια και σκεπαζουμε μεχρι να πιει ολο το νερο.
-
9
Στα τελευταια 3 λεπτα βαζουμε τα μυδια, κλεινουμε την φωτια ανακατευουμε με προσοχη ολο το μιγμα μας και ετοιμο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)