Μυδοπίλαφο
Από τη θάλασσα στο πιάτο σου!
Για τον καθαρισμό των μυδιών δες εδώ
https://cookpad.com/gr/sintages/3086252-mudia-axnista
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μύδια (όπως περιγράφεται στη συνταγή ''Μύδια αχνιστά'') https://cookpad.com/gr/sintages/3086252-mudia-axnista και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε 1 λίτρο νερό για 4', μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους.
-
2
Σουρώνουμε το ζουμί τους, κρατώντας το για το ρύζι.
-
3
Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο.
-
4
Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 2' περίπου.
-
5
Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα τις ντομάτες, την πιπεριά, ζάχαρη, πιπέρι και το ζουμί από τα μύδια.
-
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το ρύζι. Αν χρειαστεί υγρά, συμπληρώνουμε ζεστό νερό.
-
7
Όταν γίνει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 1'-2'.
-
8
Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια