Μυδοπίλαφο εύκολο και πεντανόστιμο
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή μυδοπίλαφου που ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυδοπίλαφο αυτό το φτιάχνω χρόνια με διάφορες παραλλαγές κατά καιρούς. Δεν είχα βρει από κάπου τη συνταγή. Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά
-
250-300 γραμμάρια μύδια κατεψυγμένα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κουτί ντοματάκια
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί (ότι προτιμάτε, εγώ συνήθως βάζω κόκκινο)
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Λίγο άνιθο (1/2 ματσάκι φρέσκο ή 2-3 κ.σ. ξερό)
-
10 φυλλαράκια βασιλικού (προαιρετικά)
-
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο, αν έχετε)
-
1 φλυτζάνι ρύζι basmati
-
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και αφού το αφήσουμε 1 λεπτό, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μύδια. Τα μύδια μπορούμε να τα προσθέσουμε από την κατάψυξη ή αν θέλουμε, να τα έχουμε ξεπαγώσει και ξεβγάλει για να φύγουν τυχόν κομματάκια από κελύφη.
-
2
Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτάκια και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε άλλα 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
3
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον άνιθο, το βασιλικό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ½ ποτήρι ζεστό νερό (κατά προτίμηση, για να μην κοπεί ο βρασμός). Αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μύδια και να δέσει η σάλτσα μας. Το προσέχουμε μην τυχόν και χρειαστεί άλλο νεράκι.
-
4
Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, και το σωτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Του ρίχνουμε προσεκτικά 2 ½ φλυτζάνια ζεστό νερό (με προσοχή γιατί θα «τσιτσιρίσει») και τον κύβο (ή αλλιώς αλάτι) και λίγο πιπεράκι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το καπάκι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να το σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!
Σχόλια