Μυδοπίλαφο με κάρυ
Ένα φαγάκι πεντανόστιμο, νηστίσιμο & πολύ εύκολο που κάνει και για μπουφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το έχω φτιάξει και με τους δύο τύπους ρυζιού, αλλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το Basmati. Ευχαριστώ τη φίλη μου Φωτεινή για την συνταγή
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε από τους συνδέσμους τους. Το ζουμάκι που υπάρχει στο σακουλάκι το κρατάμε (όταν είναι κατεψυγμένα). Αν πάλι είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε να στραγγίσουν κρατώντας το ζουμάκι τους.
-
2
Κόβουμε σε ψιλές ροδέλες τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
-
3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές
-
4
Βάζουμε τα μύδια και το ζουμάκι τους να αχνιστούν στο μίγμα και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά
-
5
Ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε προσεκτικά στο τηγάνι να ξανθύνει λίγο
-
6
Προσθέτουμε το βρασμένο νερό (για να μη σταματήσει ο βρασμός), βάζουμε αλάτι – πιπέρι - κάρυ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
7
Αφήνουμε 20 λεπτά (προσοχή να μη σας κολλήσει) και μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα καθαρή και από πάνω κλείνουμε με το καπάκι για 5 λεπτά
Σχόλια (23)