κύρια φωτογραφία συνταγής Μυδοπίλαφο με μπούκοβο
evita7
evita7 @cook_8456375

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή γιατί αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια, θα πετάξουμε όσα δεν ανοίξουν στο βράσιμο. Επίσης εγώ δεν βάζω μαραθόσπορο και γίνεται εξίσου νόστιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 0.5 κιλό μύδια με κέλυφος
  2. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 κουταλιά μαραθόσπορο
  5. 0.5 κουταλάκι μπούκοβο
  6. 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  7. 0.5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  8. 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  9. 1 δαφνόφυλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι.

  2. 2

    Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά το σκόρδο ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι επίσης ψιλοκομμένο και τον μαραθόσπορο.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα μύδια.

  4. 4

    Ανακατεύουμε και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί

  6. 6

    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και τη δαφνη.

  7. 7

    Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι.

  8. 8

    Ρίχνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό.

  9. 9

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που μέχρι να γίνει το ρύζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

agrimi
agrimi @cook_8469599
Δε βάζω μαραθόσπορο και δάφνη και βάζω φινόκιο! Το ρύζι που χρησιμοποιώ είναι Jasmine!

Από

evita7
evita7 @cook_8456375
στις