Μυδοπίλαφο με μπούκοβο
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή γιατί αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια, θα πετάξουμε όσα δεν ανοίξουν στο βράσιμο. Επίσης εγώ δεν βάζω μαραθόσπορο και γίνεται εξίσου νόστιμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι.
-
2
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά το σκόρδο ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι επίσης ψιλοκομμένο και τον μαραθόσπορο.
-
3
Προσθέτουμε τα μύδια.
-
4
Ανακατεύουμε και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί
-
6
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και τη δαφνη.
-
7
Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι.
-
8
Ρίχνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό.
-
9
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που μέχρι να γίνει το ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια