κύρια φωτογραφία συνταγής Μυδοπίλαφο
Lilia
Lilia @cook_8449705

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη βάλετε πολύ αλάτι γιατί τα μύδια έχουν τη δική τους αλμύρα. Καλύτερα να βάλετε λίγο και να δοκιμάσετε πριν ολοκληρώσετε το φαγητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
4 άτομα
  1. 1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα μέσα σε νερό)
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 1/2 φλιτζάνι λάδι
  4. αλάτι
  5. 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι parboiled
  6. 3 φλιτζάνια νερό
  7. λίγο άνιθο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε το σακουλάκι προσεκτικά να μη χυθεί το νερό από τα μύδια και στραγγίζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι έχοντας από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το νερό τους.

  2. 2

    Περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο ή κομμάτια από κελυφος και κρατάμε 1-2 φλιτζανια από το ζουμί.

  3. 3

    Ξεπλένουμε τα μυδια καλά για να φύγει η άμμος.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.

  6. 6

    Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να "αχνιστούν" δηλάδή να εξατμιστεί το νερό τους.

  7. 7

    Μόλις μείνουν με το λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και το σωτάρουμε.

  8. 8

    Προσθέτουμε τα τρία φλιτζάνια νερό (ή 2 φλιτζάνια νερό βρύσης και 1 φλιτζάνι από το στραγγισμένο νερό από τα μύδια),προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

  9. 9

    Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το υγρό, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα.

  10. 10

    Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

mama
mama @cook_8448928
SItornella διόρθωσε λίγο τον τίτλο γιατί έψαχνα ανάλογη συνταγή προχθές και δεν το έβρισκα στην αναζήτηση....Φιλιά ;o)

Από

Lilia
Lilia @cook_8449705
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα