Μίγμα μπαχαρικών για νόστιμα κρεατικά

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μίγμα για νόστιμα κρεατικά, κάνει τη διαφορά.

Μίγμα μπαχαρικών για νόστιμα  κρεατικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρωματικά
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο , Μουστάρδα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 1 βαζάκι μετρίου μεγέθους
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 1' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε βαζάκι μεσαίου μεγέθους, να χωράει τα υλικά μας και ας είναι λίγο μεγαλύτερο, για καλό ανακάτεμα.
  2. Ανακατεύουμε με καλά κλεισμένο το καπάκι.
  3. Χρησιμοποιούμε το μίγμα για τα κρεατικά μας, ψητά ή φούρνου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω βρει στο hungry και ανάλογα με τα γούστα μας, προσθέτουμε ή αφαιρούμε μπαχαρικά.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και 1 κ.σ. κόλιανδρο σκόνη, ή και 2 κ.σ. άσπρο πιπέρι. Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι η καπνιστή πάπρικα, δε λείπει ποτέ από το μίγμα μου.

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, φυλάμε το μίγμα σε δροσερό μέρος, ή το ψυγείο.

Δοκιμάστε το δίνει υπέροχη γεύση στα κρεατικά.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 12-10-10  
    τωρα βρηκες το ευαισθητο σημειο εγω ολο μαριναδες και μειγματα τετοια ψαχνω για κρεατικα!!!και κανω και δικα μου πολλα!!!αυτο μου φαινεται τελειο μειγματα απο τα καλυτερα!!!μπορω να βαλω και αλατι χοντρο στο μειγμα???
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-10-10  
    Έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα μπαχαρικά για μαρινάρισμα κρεατικών άπειρες φορές και είναι καταπληκτικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρησιμοποιώ κανονική μουστάρδα γιατί δεν έχω βρει πουθενά μουστάρδα σε σκόνη.
    Πολλές φορές μάλιστα βάζω στη μαρινάδα και κόκκους ολόκληρους χρωματιστών πιπεριών για περισσότερο άρωμα.
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 12-10-10  
    το ουρανιο τοξο στο ταψι μας!χαχα πολυ πρακτικο,το συνηθιζω, ολα σε ενα για γηγορη ετοιμασια των ψητων! εγω προσθετω και δεντρολιβανο απο τη γλαστρα μου
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 13-10-10  
    Φαίνεται τέλειο το μίγμα...Όμως η καπνιστή πάπρικα τι είναι? Έχω δει μόνο την πάπρικα την γλυκιά και νομίζω και καυτερή...Αυτή είναι η καυτερή?Εντωμεταξύ τις προάλλες κοίταζα μέσα στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά μου που έχω ένα σωρό και μου ήρθε να δω ημερομηνίες λήξης! Πέταξα μερικά βαζάκια...Αυτά τα βλέπεις και τα πετάς...Ξέρει κανείς τα φρέσκα μπαχαρικά που τα ξηραίνουμε εμείς, όπως π.χ δεντρολίβανο, δυόσμο κτλ πόσο καιρό διατηρούνται?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-10-10  
    Είναι πολύ νόστιμα τα μπαχαρικά αυτά, δίνουν ωραία γεύση και άρωμα στα κρεατικά μας. Τα έχω δοκιμάσει προσθέτοντας περισσότερο σκόρδο (σκόνη) και πάπρικα καπνιστή που τόσο μ'αρέσει.
    Βάγγο για το αλάτι το χοντρό, δεν ξέρω δεν έχω βάλει ποτέ. Μπορείς να το εμπλουτίσεις με ό,τι μπαχαρικό σ'αρέσει καλύτερα.
    Μουστάρδα σε σκόνη, καθώς και καπνιστή πάπρικα, βρίσκουμε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου. Όσο για το κρεμύδι κι αυτό πρέπει να είναι σε σκόνη ψιλοκομμένο κι όχι σε πολύ μικρά κομματάκια.
    Η καπνιστή πάπρικα, δεν είναι πολύ καυτερή.
    Ένα μυστικό που μου είπαν εκεί στα μπαχαράδικα, την πάπρικα τη φυλάμε στο ψυγείο και το σκόρδο τα περισσότερα δλδ.
    Αν δε θέλουμε να έχουμε εκπλήξεις!
    Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξετε.
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από marianna nan, 14-10-10  
    #
    Σχόλιο από katerinanikos, 6-2-11  
    Ειδικα στο σνιτσελ ειναι τελεια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-2-11  
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 19-10-11  
    Αυτο το μιγμα θα μπορουσαμε να το χρησιμοποιησουμε και στα μαγειρευτα? Ξερει καποιος να μου πει? Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-10-11  
    Το μίγμα αυτό PYLH, το χρησιμοποιώ μόνο για τα ψητά μου. Δεν το έχω δοκιμάσει στα μαγειρευτά. Αν το δοκιμάσεις, θα 'θελα να μας πεις το αποτέλεσμα.
    Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 7-5-12  
    παρα πολυ καλο το χρησιμοποιω και εγω !
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-5-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ thomaei!
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 10-2-15  
    Το έκανα στις ποσότητες και υλικά ακριβώς που προτείνεις (εκτός από καγιέν που δεν είχα), απλά επειδή εμείς δεν είμαστε τόσο του πιπεριού και μας ήταν έντονο ξαναέβαλα στο μείγμα ολες τις άλλες ποσότητες από μία δόση (έκτος πιπέριου) και είναι σουπερ.... ααα έβαλα κατι της παραπάνω καπνιστή πάπρικά που και εμένα μου αρέσει πολύ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-4-15  
    Ευχαριστώ πολύ FILIPPIA για την παραλλαγή, αλλά και για τα πηρουνάκια στη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 29-2-16  
    εξαιρετικό μείγμα,καυτερό,έφτιαξα αμέσως 2 μπριζολάκια και ήταν απίθανο
    Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-4-16  
    Ευχαριστώ πολύ Τζουλίτσα μου!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-10-10  
    Έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα μπαχαρικά για μαρινάρισμα κρεατικών άπειρες φορές και είναι καταπληκτικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρησιμοποιώ κανονική μουστάρδα γιατί δεν έχω βρει πουθενά μουστάρδα σε σκόνη.
    Πολλές φορές μάλιστα βάζω στη μαρινάδα και κόκκους ολόκληρους χρωματιστών πιπεριών για περισσότερο άρωμα.
    Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 12-10-10  
    το ουρανιο τοξο στο ταψι μας!χαχα πολυ πρακτικο,το συνηθιζω, ολα σε ενα για γηγορη ετοιμασια των ψητων! εγω προσθετω και δεντρολιβανο απο τη γλαστρα μου
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 13-10-10  
    Φαίνεται τέλειο το μίγμα...Όμως η καπνιστή πάπρικα τι είναι? Έχω δει μόνο την πάπρικα την γλυκιά και νομίζω και καυτερή...Αυτή είναι η καυτερή?Εντωμεταξύ τις προάλλες κοίταζα μέσα στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά μου που έχω ένα σωρό και μου ήρθε να δω ημερομηνίες λήξης! Πέταξα μερικά βαζάκια...Αυτά τα βλέπεις και τα πετάς...Ξέρει κανείς τα φρέσκα μπαχαρικά που τα ξηραίνουμε εμείς, όπως π.χ δεντρολίβανο, δυόσμο κτλ πόσο καιρό διατηρούνται?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-10-10  
    Είναι πολύ νόστιμα τα μπαχαρικά αυτά, δίνουν ωραία γεύση και άρωμα στα κρεατικά μας. Τα έχω δοκιμάσει προσθέτοντας περισσότερο σκόρδο (σκόνη) και πάπρικα καπνιστή που τόσο μ'αρέσει.
    Βάγγο για το αλάτι το χοντρό, δεν ξέρω δεν έχω βάλει ποτέ. Μπορείς να το εμπλουτίσεις με ό,τι μπαχαρικό σ'αρέσει καλύτερα.
    Μουστάρδα σε σκόνη, καθώς και καπνιστή πάπρικα, βρίσκουμε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου. Όσο για το κρεμύδι κι αυτό πρέπει να είναι σε σκόνη ψιλοκομμένο κι όχι σε πολύ μικρά κομματάκια.
    Η καπνιστή πάπρικα, δεν είναι πολύ καυτερή.
    Ένα μυστικό που μου είπαν εκεί στα μπαχαράδικα, την πάπρικα τη φυλάμε στο ψυγείο και το σκόρδο τα περισσότερα δλδ.
    Αν δε θέλουμε να έχουμε εκπλήξεις!
    Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξετε.
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από marianna nan, 14-10-10  
    #
    Σχόλιο από katerinanikos, 6-2-11  
    Ειδικα στο σνιτσελ ειναι τελεια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-2-11  
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 19-10-11  
    Αυτο το μιγμα θα μπορουσαμε να το χρησιμοποιησουμε και στα μαγειρευτα? Ξερει καποιος να μου πει? Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-10-11  
    Το μίγμα αυτό PYLH, το χρησιμοποιώ μόνο για τα ψητά μου. Δεν το έχω δοκιμάσει στα μαγειρευτά. Αν το δοκιμάσεις, θα 'θελα να μας πεις το αποτέλεσμα.
    Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 7-5-12  
    παρα πολυ καλο το χρησιμοποιω και εγω !
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-5-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ thomaei!
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 10-2-15  
    Το έκανα στις ποσότητες και υλικά ακριβώς που προτείνεις (εκτός από καγιέν που δεν είχα), απλά επειδή εμείς δεν είμαστε τόσο του πιπεριού και μας ήταν έντονο ξαναέβαλα στο μείγμα ολες τις άλλες ποσότητες από μία δόση (έκτος πιπέριου) και είναι σουπερ.... ααα έβαλα κατι της παραπάνω καπνιστή πάπρικά που και εμένα μου αρέσει πολύ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-4-15  
    Ευχαριστώ πολύ FILIPPIA για την παραλλαγή, αλλά και για τα πηρουνάκια στη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 29-2-16  
    εξαιρετικό μείγμα,καυτερό,έφτιαξα αμέσως 2 μπριζολάκια και ήταν απίθανο
    Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-4-16  
    Ευχαριστώ πολύ Τζουλίτσα μου!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 12-10-10  
    τωρα βρηκες το ευαισθητο σημειο εγω ολο μαριναδες και μειγματα τετοια ψαχνω για κρεατικα!!!και κανω και δικα μου πολλα!!!αυτο μου φαινεται τελειο μειγματα απο τα καλυτερα!!!μπορω να βαλω και αλατι χοντρο στο μειγμα???

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Μπαχαρικά και βότανα: διατηρήστε τα φρέσκα!
    Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι απαραίτητα στη μα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της NIKI KAROUSOU
    ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της FILIPPIA
    μπαχαρικά
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    αλμυρά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Τσικνοπέμπτη 2016
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά