Μικρασιατικό καζάν ντιπί

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό

 

Μικρασιατικό καζάν ντιπί
photo: sinfulsonia

Συνταγή από:

kiriakh58

21 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
  • 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
  • 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 4 κ-σ ανθονερο
  • 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Μικρασιατική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολλήσει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει.
  2. Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
  3. Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λιωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
  4. Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο.
  5. Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμενη ζαχαρη.

Σχετικές συνταγές

Καζάν ντιπί Καζάν ντιπί
       
       
(13)
Καζάν ντιπί 2 Καζάν ντιπί 2
       
       
(3)

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-7-09  
    τι εννοείς όταν λες μεγάλο ταψί ή τηγάνι?πόσο μεγάλο δηλ πρέπει να είναι για αυτη τη δοσολογία?
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-8-09  
    το τηγανι που χρησιμοποιω εγω ειναι 28 μεγεθος αντικολητικο συγνωμη που αργησα να σου απαντησω αλλα λογω καλοκαιριου καταλαβαινεις οτι ολο και καπου παμε και δεν μπαινω τακτικα στο σαιτ
    #
    Σχόλιο από Μπεσαμέλ, 4-11-09  
    Το εφτιαξα χτες, βγηκε πολυ καλο!! Απλο, ωραιο, ευκολο κι ουτε ιδιαιτερα παχυντικο!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 21-11-09  
    Το έφτιαξα τελικά και νομίζω ότι έγινε πολύ καλό!!!Θα συμφωνήσω με τη Μπεσαμέλ ότι ήταν πολύ εύκολο και όχι ιδιαίτερα παχυντικό!!!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 21-11-09  
    Ευχαριστω Ντινα μου για τα πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από skaraveos, 9-5-10  
    θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί?και αν όχι ξεκολλάει εύκολα όταν το αναποδογυρίζεις?
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 11-8-10  
    χρειαζεται αντικολλητικο απαραιτητα, το λεει κ στην συνταγη ... εγινε πολυ ωραιο κ ειναι αρκετα ελαφρυ που ακομα κ το πρωι "τσακιζεται"!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 8-5-11  
    Κυριακή μου! Συγχαρητήρια!!!! Είναι το καλύτερο καζάν ντιπί μακράν απ΄όλα όσα έχω δοκιμάσει!!!! Το μόνο που πρόσθεσα είναι η μαστίχα που του πηγαίνει τρελά!!! Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από zefel, 16-7-11  
    Δεν κατάλαβα. Το αντικολητικό τιγάνι στο τέλος το βάζουμε στο ψυγείο; Και το ροδόνερο, το ρίχνουμε τελευταίο, πάνω από όλα τα υλικά;
    #
    Σχόλιο από Alexia85, 30-10-11  
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ_34, 17-11-11  
    alla nt' alla h syntagh!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 8-10-12  
    Η συνταγή αυτή είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει!
    #
    Σχόλιο από angy85, 10-10-12  
    βγήκε πολύ καλο αν και πιστεύω οτι ήθελε πιο πολύ ζάχαρη.Εγω το έκανα με νισεστε, δεν έβαλα ανθόνερο, πρόσθεσα όμως μαστίχα.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-12-12  
    Λοιπόν, χθες που ξεκίνησα να το φτιάξω, από συνήθεια πήραμε λάιτ γάλα. Εννοείται ότι δεν θα πήξει ποτέ. Προφανώς δεν βαθμολογώ (αν και λίγο από γεύση που δοκίμασα ήταν νοστιμότατο), απλά το λέω μην την πατήσει και κανένα άλλος!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 23-1-13  
    Δε κατάλαβα, αφούπαίρνεις την κρέμα, την ρίχνεις μέσα στη ζάχαρη και ανακατεύεις πώς θα μείνει η ζάχαρη στο κάτω μέρος;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-2-15  
    Πολύ ωραίο γλυκάκι! Εγώ πρόσθεσα μαστίχα και μαχλέπι στη κρέμα και όταν την κατέβασα από τη φωτιά έβαλα και ροδόνερο. Επίσης δεν έκαψα ζάχαρη αλλά έβαλα την κρέμα σε ταψί και έκαψα την ίδια την κρέμα. Έγινε υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από Sofia Terzi, 20-3-16  
    Mπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πού βρίσκετε το ρυζάλευρο? Μέχρι και στην εταιρία Γιώτης απευθύνθηκα και δεν το παράγουν πιά.Ευχαριστώ

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μπεσαμέλ, 4-11-09  
    Το εφτιαξα χτες, βγηκε πολυ καλο!! Απλο, ωραιο, ευκολο κι ουτε ιδιαιτερα παχυντικο!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 21-11-09  
    Το έφτιαξα τελικά και νομίζω ότι έγινε πολύ καλό!!!Θα συμφωνήσω με τη Μπεσαμέλ ότι ήταν πολύ εύκολο και όχι ιδιαίτερα παχυντικό!!!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 21-11-09  
    Ευχαριστω Ντινα μου για τα πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 11-8-10  
    χρειαζεται αντικολλητικο απαραιτητα, το λεει κ στην συνταγη ... εγινε πολυ ωραιο κ ειναι αρκετα ελαφρυ που ακομα κ το πρωι "τσακιζεται"!!!
    #
    Σχόλιο από Alexia85, 30-10-11  
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ_34, 17-11-11  
    alla nt' alla h syntagh!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 8-10-12  
    Η συνταγή αυτή είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει!
    #
    Σχόλιο από angy85, 10-10-12  
    βγήκε πολύ καλο αν και πιστεύω οτι ήθελε πιο πολύ ζάχαρη.Εγω το έκανα με νισεστε, δεν έβαλα ανθόνερο, πρόσθεσα όμως μαστίχα.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-12-12  
    Λοιπόν, χθες που ξεκίνησα να το φτιάξω, από συνήθεια πήραμε λάιτ γάλα. Εννοείται ότι δεν θα πήξει ποτέ. Προφανώς δεν βαθμολογώ (αν και λίγο από γεύση που δοκίμασα ήταν νοστιμότατο), απλά το λέω μην την πατήσει και κανένα άλλος!
    #
    Σχόλιο από Sofia Terzi, 20-3-16  
    Mπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πού βρίσκετε το ρυζάλευρο? Μέχρι και στην εταιρία Γιώτης απευθύνθηκα και δεν το παράγουν πιά.Ευχαριστώ

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-7-09  
    τι εννοείς όταν λες μεγάλο ταψί ή τηγάνι?πόσο μεγάλο δηλ πρέπει να είναι για αυτη τη δοσολογία?
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-8-09  
    το τηγανι που χρησιμοποιω εγω ειναι 28 μεγεθος αντικολητικο συγνωμη που αργησα να σου απαντησω αλλα λογω καλοκαιριου καταλαβαινεις οτι ολο και καπου παμε και δεν μπαινω τακτικα στο σαιτ
    #
    Σχόλιο από skaraveos, 9-5-10  
    θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί?και αν όχι ξεκολλάει εύκολα όταν το αναποδογυρίζεις?
    #
    Σχόλιο από zefel, 16-7-11  
    Δεν κατάλαβα. Το αντικολητικό τιγάνι στο τέλος το βάζουμε στο ψυγείο; Και το ροδόνερο, το ρίχνουμε τελευταίο, πάνω από όλα τα υλικά;
    #
    Σχόλιο από dthemora, 23-1-13  
    Δε κατάλαβα, αφούπαίρνεις την κρέμα, την ρίχνεις μέσα στη ζάχαρη και ανακατεύεις πώς θα μείνει η ζάχαρη στο κάτω μέρος;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από stelia, 8-5-11  
    Κυριακή μου! Συγχαρητήρια!!!! Είναι το καλύτερο καζάν ντιπί μακράν απ΄όλα όσα έχω δοκιμάσει!!!! Το μόνο που πρόσθεσα είναι η μαστίχα που του πηγαίνει τρελά!!! Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-2-15  
    Πολύ ωραίο γλυκάκι! Εγώ πρόσθεσα μαστίχα και μαχλέπι στη κρέμα και όταν την κατέβασα από τη φωτιά έβαλα και ροδόνερο. Επίσης δεν έκαψα ζάχαρη αλλά έβαλα την κρέμα σε ταψί και έκαψα την ίδια την κρέμα. Έγινε υπέροχο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 241 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia kombotades
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της *Nancy*
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της beky
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της Linet