Μικρασιατικό καζάν ντιπί
Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό
Υλικά
-
2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
-
1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
-
1/2 κουπα ζαχαρη
-
4 κ-σ ανθονερο
-
3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολλήσει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει.
-
2
Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
-
3
Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λιωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
-
4
Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο.
-
5
Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμενη ζαχαρη.
Σχόλια (15)