κύρια φωτογραφία συνταγής Μικρασιατικό καζάν ντιπί
kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144

Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
  2. 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
  3. 1/2 κουπα ζαχαρη
  4. 4 κ-σ ανθονερο
  5. 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολλήσει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει.

  2. 2

    Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.

  3. 3

    Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λιωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.

  4. 4

    Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο.

  5. 5

    Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμενη ζαχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Sol81
Sol81 @cook_8455186
τι εννοείς όταν λες μεγάλο ταψί ή τηγάνι?πόσο μεγάλο δηλ πρέπει να είναι για αυτη τη δοσολογία?

Από

kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144
στις