κύρια φωτογραφία συνταγής Μήλα κομπόστα
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ελαφρύ, γρήγορο και δροσιστικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
4
  1. 1 κιλό μήλα
  2. 2 φλ. νερό
  3. χυμό από μισό λεμόνι
  4. 1 φλ. ζάχαρη
  5. 1 ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Κόψτε τα στα τέσσερα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ρίξτε και το χυμό λεμονιού για να μην προλάβουν να μαυρίσουν μέχρι να καθαρίσετε όλα τα μήλα.

  2. 2

    Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15' περίπου. Μην τα ανακατέψετε γιατί θα διαλυθούν.

  3. 3

    Εάν μετά τα 15' το σιρόπι σας φαίνεται ακόμα πολύ αραιό, βγάλτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

  4. 4

    Περιχύστε με το σιρόπι την κομπόστα σας και μόλις κρυώσει λίγο καταναλώστε τη. Αν δεν τη φάτε αμέσως, βάλτε τη σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς μόλις κρυώσει τελείως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

helenamax
helenamax @cook_8453040
Να ρωτήσω κάτι: Θέλω να κάνω κομπόστα μήλο αλλά δε ξέρω τι μήλα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω, συνήθως ποια μήλα ταιριάζουν περισσότερο?! (μην απορείτε . .οι απορίες ενός πρωτάρη . . .!)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα