Μήλα ψητά
Υλικά
-
7 μεγάλα σκληρα μηλα (μπανανε)
-
1/2 φλυτζανι τσαγιου νερο
-
2 κ. σ. κονιακ
-
1 κ. σ. χυμο λεμονιου
-
3 γαρυφαλα
-
1 κομματακι φλουδα κανελλα
-
8 κ. σ. ζαχαρη
-
φρεσκο βουτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζετε τα μηλα και αφαιρειτε την καρδια με το ειδικο εργαλειο. Τα πλενετε και τα βαζετε το ενα πλαι στο αλλο μεσα στην κατσαρολα.
-
2
Ριχνετε το νερο, το κονιακ χυμο λεμονιου, τα γαρυφαλα και την κανελλα. Βαζετε απο μια κουταλια σουπας ζαχαρη μεσα στην τρυπα και στην επιφανεια καθε μηλου και σκεπαζετε την κατσαρολα. Αφηνετε τα μηλα να ψηθουν.
-
3
Οταν βρασουν τα βαζετε σε ταψακι πυρεξ με το σιροπι τους. Ριχνετε στην επιφανεια καθε μηλου την υπολοιπη ζαχαρη, βαζετε απο ενα μικρο κομματακι φρεσκο βουτυρο και τα ψηνετε στο φουρνο, 20 εκατοστα κατω απο το γκριλ για 15 λεπτα περιπου.
-
4
Τα σερβιρετε σκετα η με κρεμα σαντιγυ.
Σχόλια (13)
Ανακατευουμε σε ενα μπωλακι σταφιδες, κανελλα και μαυρη ζαχαρη. Οταν βαλουμε τα μηλα στο πυρεξ, γεμιζουμε την τρυπα με τη γεμιση που φτιαξαμε και απο πανω βαζουμε λιγο βουτυρο. Πολυ ωραια!