κύρια φωτογραφία συνταγής Μιλφέι από τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ
kat712
kat712 @cook_8494404

Tο κλασικό γαλλικό μιλφέι, όπως το φτιάχνει ο Γάλλος ηθοποιός. Tο διάβασα σε ένα παλιό τεύχος του περιοδικού "Γλυκά Μυστικά", το έφτιαξα και πέτυχε!

Λίγα μυστικά ακόμα

"Γλυκά μυστικά" περιοδικό. Και οι ευχαριστίες στον... Ζεράρ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  2. 500 ml γάλα
  3. 80 γρ. ζάχαρη
  4. 15 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
  5. 2 κλωνάρια βανίλιας
  6. Για τη ζύμη σφολιάτας
  7. 6 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας 20χ20εκ. γαλλικού τύπου
  8. Για τη διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και τις βανίλιες χαραγμένες κατά μήκος, τη μισή ζάχαρη (40γρ.) και το κορν φλάουρ και βάλτε τη σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέστε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη. Ρίξτε το μείγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα χτυπώντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη και χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να πήξει η κρέμα.

  3. 3

    Αποσύρτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει 3 λεπτά. Αφαιρέστε τις βανίλιες και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού μαζέψτε τους σπόρους και τον πολτό και ανακατέψτε τα μέσα στην κρέμα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ρίξτε τα κομματάκια βουτύρου μέσα στην κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. 4

    Τοποθετήστε την κατσαρόλα μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ με πάγο και νερό για να κρυώσει η κρέμα γρήγορα και καλύψτε την με μια μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της.

  5. 5

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Απλώστε τα φύλλα της σφολιάτας σε 2 ταψιά που έχετε βουτυρώσει και ψήστε για 20 λεπτά περίπου. Όταν ροδίσουν καλά οι άκρες βγάλτε τα ταψιά από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

  6. 6

    Συναρμολογήστε το μιλφέιγ. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, απλώστε μια στρώση κρέμας σε ένα φύλλο σφολιάτας και σκεπάστε με άλλο φύλλο, ύστερα με κρέμα και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και αφήστε στην άκρη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

dtheo
dtheo @cook_8469007
πολύ νόστιμη κι εύκολη η κρέμα, εγώ πρόσθεσα και σαντιγί πάνω επειδή μου αρέσει που την έφτιαξα με κρέμα φυτική και ζάχαρη άχνη

Από

kat712
kat712 @cook_8494404
στις