vaneca
vaneca @cook_8476450
,GRC

H συνταγή αυτή είναι φοβερή και είναι το κλασσικό mille feuille. Είναι κάπως χρονοβόρα αλλά είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μιλφέι είναι γλυκό ημέρας και πρέπει να κρατιέται εκτός ψυγείου.. Αν θελήσουμε να μην το φάμε όλο την ίδια ημέρα μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο απλά την επόμενη η σφολιάτα θα είναι λίγο διαφορετική

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 κομμάτια
  1. Υλικά σφολιάτας
  2. 500 γρ. αλεύρι σκληρό 55% (σαν το Νο1 του αγίου Γεωργίου)
  3. 200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 200 γρ. βούτυρο αγελάδος παγωμένο
  5. 200 γρ. νερό παγωμένο
  6. 20 γρ. αλάτι
  7. Υλικα για κρέμα πατισερί (Fina)
  8. 700 γρ. γάλα φρέσκο 4%
  9. 300 γρ.κρέμα γάλακτος 35% (σύνολο πρέπει να είναι 1000 γρ. όσο ανεβαίνει η κρέμα γάλακτος και κατεβαίνει το γάλα, τόσο πιο "παχιά" η κρέμα μας... Το περισσότερο που μπορούμε είναι 50 - 50. Δηλαδή 500 γρ το ένα και 500 το άλλο.)
  10. 200 γρ ζάχαρη αν θέλουμε η κρέμα να μην είναι πολύ γλυκιά ή 250 το περισσότερο αν θέλουμε να είναι αρκετά γλυκιά
  11. 1 κλωνάρι βανίλια ή 1 βανιλίνη σε κάψουλα
  12. 80 γρ. νισεστές
  13. 3 ολόκληρα αυγά και 3 κρόκους
  14. 50 γρ. λικέρ με άρωμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τα ζυμώνουμε όλα μαζί εκτός του παγωμένου βουτύρου. Δημιουργούμε μια μπάλα από ζύμη, χαράζουμε ένα σταυρό με ένα μαχαίρι με προσοχή να μην κόψουμε τελείως την ζύμη.

  2. 2

    Τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

  3. 3

    Παίρνουμε το παγωμένο βούτυρο και το χτυπάμε με τον πλάστη μας να το κάνουμε πιο λεπτό.

  4. 4

    Βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη και με το χέρι μας ανοίγουμε τον σταυρό.

  5. 5

    Με τον πλάστη ανοίγουμε από την μέση προς τις 4 άκρες του σταυρού με προσοχή στην μέση να μείνει πιο παχιά η ζύμη.

  6. 6

    Τοποθετούμε το παγωμένο βούτυρο στο κέντρο και κλείνουμε με την ζύμη από παντού με προσοχή να μην φαίνεται από πουθενά το βούτυρο.

  7. 7

    Χτυπάμε στο κέντρο για να κάνουμε την ζύμη πιο λεπτή και έπειτα την ανοίγουμε 3 φορές το πλάτος της.

  8. 8

    Την βάζουμε μπροστά μας από την πιο λεπτή μεριά σε πλάτος.

  9. 9

    Δημιουργούμε έναν φάκελο(δηλαδή παίρνουμε πρώτα την μία άκρη και την τοποθετούμε στο κέντρο και μετά παίρνουμε και την άλλη άκρη και την βάζουμε από πάνω)

  10. 10

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα τυλιγμένο με μια μεμβράνη και αφού ξεκουραστεί την βάζουμε στο πλάι με την μεγάλη πλευρά μπροστά μας και την ανοίγουμε.

  11. 11

    Αυτό το κάνουμε τέσσερις φορές συνολικά αλλά προσέχουμε να μην ξεχάσουμε ανάμεσα σε κάθε φορά ότι πρέπει να αφήνουμε να ξεκουραστεί.

  12. 12

    Ανοίγουμε φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό ταψί. Κόβουμε τα περισεύματα την ζύμης με ένα μαχαίρι για να είναι ορθογώνιο και να μην ξεφεύγει και το τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σχεδόν παντού.

  13. 13

    Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

  14. 14

    Βράζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και την βανίλια.

  15. 15

    Σε ένα μπολ βάζουμε ζάχαρη κι αυγά και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.

  16. 16

    Ρίχνουμε το νισεστέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.

  17. 17

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα σε αυτό με τα αυγά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

  18. 18

    Σουρώνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το βράζουμε έως ότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

  19. 19

    Το βάζουμε στο ψυγείο και αφού κρυώσει βάζουμε μέσα το λικέρ και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

κικκη
κικκη @cook_8472360
πολυμπλοκη η συνταγη σου....γιατι να μην χρησιμοποιησουμε σφολιατα εμποριου?ο χρονος ειναι χρημα.....

Από

vaneca
vaneca @cook_8476450
στις
,GRC