soso dans la cuisine
soso dans la cuisine @cook_8496474

Μιλφέιγ για τους λάτρεις του καφέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ουσιαστικά είναι ένα κλασσικό μιλφέιγ που έχει μια δόση εσπρέσο μέσα στην πατισερί. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε συνταγή μιλφείγ με αυτό το τρόπο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
10 μπαμπάτσικα κομμάτια
  1. 1 πακέτο σφολιάτας 800 γρ.
  2. 4 φλ. τσ. γάλα
  3. 1 φλ. τσ. ζάχαρη
  4. 1/3 φλ. τσ. αλεύρι
  5. 1/2 φλ. τσ. κορν φλάουρ
  6. 2 πρέζες αλάτι
  7. 1 φλ. του καφέ espresso
  8. Για τη σαντιγί
  9. 1 κουτί morfat
  10. 1/2 φλ. τσ. γάλα
  11. 2 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη morfat στο ψυγείο για μία ώρα.

  2. 2

    Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα ανάλογα με τις οδηγίες.

  3. 3

    Απλώνουμε τα φύλλα σε λαδόκολλα και τα κόβουμε ώστε να έχουμε 3 ίσα μέρη.

  4. 4

    Κάνουμε πιρουνιές παντού πάνω τους και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο.

  5. 5

    Τα βγάζουμε, τα πατάμε με μια σπάτουλα για να φύγει ο αέρας χωρίς να τα χαλάσουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  6. 6

    Βάζουμε το μισό γάλα σε κατάλληλη κατσαρόλα, μαζί με τη ζά­χαρη να βράσει.

  7. 7

    Στο mixer, ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα κρύο και τα χτυπάμε.

  8. 8

    Όταν πάρει βράση το γάλα, αρχίζουμε να του προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα, δουλεύοντας δυνα­τά με το σύρμα, σ' όλες τις πλευρές της κατσαρό­λας, ώστε να μην πιάσει πουθενά η κρέμα και να ψη­θεί ομοιόμορφα.

  9. 9

    Συνεχίζουμε το δούλεμα, ωσότου πήξει καλά και πάρει δυο βράσεις, οπότε προσθέ­τουμε το βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύουμε καλά.

  10. 10

    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει πέτσα στην επι­φάνειά της, χτυπάμε σε τακτά διαστήματα με το mixer ή το σύρμα. Μπορούμε να ρίξουμε και μια στρώση κρύου νερού πάνω στη κρέμα μας για να μην ανακατεύουμε κάθε λίγο. Αν βάλουμε νερό, πριν χρησιμοποιήσουμε τη κρέμα, στραγγίζουμε και δουλεύουμε πάλι με το σύρμα.

  11. 11

    Χτυπάμε στο mixer όλα τα υλικά για τη σαντιγί για 5'.

  12. 12

    Αφού έχουμε ετοιμάσει τη σφολιάτα, τη κρέμα και τη σαντιγί, παίρνουμε ένα δίσκο και βάζουμε σαν βάση το ένα κομμάτι σφολιάτας.

  13. 13

    Ρίχνουμε πάνω τη μισή κρέμα καπουτσίνο και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Η κρέμα είναι παχύρρευστη και δεν ξεχειλίζει από τις άκρες.

  14. 14

    Από πάνω βάζουμε ακόμα ένα κομμάτι σφολιάτας.

  15. 15

    Απλώνουμε πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε το τελευταίο μέρος σφολιάτας. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί.

  16. 16

    Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω τρίμματα σφολιάτας που έχουν μείνει στο ταψί.

  17. 17

    Βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δίωρο και είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251
Μμμμ!!! φαινεται πολυ καλο!!! επειδή δεν έχω εσπρεσιέρα μπορώ να το κάνω με εσπρέσο στιγμής σε φακελάκι?? οταν λες 1 φλιτζάνι του καφε ενννοείς αυτο του εσπρέσο - ελληνικού??? ευχαριστωωω!!!! :)

Από

soso dans la cuisine
στις