Μιλφέιγ Νο 142
Το μιλφέιγ ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μου γλυκό, και μάλιστα το μιλφέιγ που αγόραζα από συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς, πρίν από 20 και βάλε χρόνια. Προσπάθησα πολύ να βρω μια συνταγή να προσεγγίζει γευστικά εκείνο το μιλφέιγ, αλλά όσο καλές, νόστιμες ή εύκολες κι αν ήταν, οι συνταγες που βρήκα δεν απέδιδαν το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, τυχαία, κι όταν πλέον είχα σταματήσει να αναζητώ, η συνταγή βρέθηκε μπρός μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά της συνταγής είναι εντελώς υπολογισμένα για ένα μεγάλο αλουμίνιο ταψάκι, από αυτά που αγοράζουμε στα σουπερ μάρκετ σε πολυσυσκευασίες των 3, το μεγαλύτερο μέγεθος. Δε θα σας περισσέψει καθόλου υλικό, γι αυτό αν δυσκολεύεστε να μοιράσετε στα δύο τα σφολιατίνια και πολλά σας σπάζουν, καλό είναι να έχετε και μια 3η συσκευασία για να μη βρεθείτε να σας λείπουν!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ριχνουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις 2 βανιλιες.
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα να κάψει.
-
3
Ρίχνουμε το καυτό γάλα στην κατσαρόλα με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με σύρμα πάνω στη φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Προσοχή, να αφήσετε λίγο να μαγειρευτεί η κρέμα, αλλιώς μυρίζει "αλευρίλας". Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
-
4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
-
5
Εχουμε από την προηγούμενη ημέρα βάλει τις κρέμες γάλακτος στο ψυγείο. Χτυπάμε την μία χωρίς καθόλου ζάχαρη σε σφιχτή σαντυγί και ενσωματώνουμε στην κρέμα μας.
-
6
Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι τα σφολιατίνια κατά μήκος στη μέση, και στρώνουμε σε αλουμίνιο ταψάκι (το μεγαλύτερο μεγέθος) καλύπτωντας με τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε, και σκεπάζουμε την κρέμα με μια τρίτη στρώση σφολιατίνια.
-
7
Χτυπάμε την δεύτερη κρέμα γάλακτος σε σαντυγί, μαζί με 4-5 κουταλιές άχνη (ή και λιγότερη) καθώς και μία βανίλια. Αν δεν στέκεται και πολύ καλά, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού κατά το χτυπημα.
-
8
Γαρνίρετε με τη σαντυγί αυτήν το μιλφέιγ, με τριμμένα σφολιατίνια (όσα σας περισσέψουν και φυσικά όσα σας σπάσουν) και πασπαλίζετε την επιφάνεια με μπόλικη άχνη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)