pbetty32
pbetty32 @cook_betty
THESSALONIKH

Είναι μια γρήγορη συνταγή που μπορεί σχεδον εξ'ολοκλήρου να γινει απο την προηγούμενη μέρα και να στηθεί λιγο πρίν την χρειαστείτε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα και η σαντιγί μπορεί να γίνει από το προηγούμενο βράδυ και να διατηρηθεί στο ψυγείο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ενα μεγαλο πυρεξ
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  2. 1,5 λίτρο γάλα
  3. 12 κ.σ αλεύρι (κοφτές)
  4. 12 κ.σ κορν φλαουερ (κοφτές)
  5. 1 βανίλια και ξύσμα απο ενα πορτοκάλι ή 2 βανίλιες
  6. 1,5 κούπα ζάχαρη
  7. 200 γρ. μαργαρίνη (…και αν)
  8. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
  9. ΜΟΡΦΑΤ για σαντιγί (η κονσέρβα)
  10. και
  11. Φύλλο σφολιάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κρατάς ενάμισι ποτήρι γάλα και το ανακατεύεις με το αλεύρι και το κορν φλαουερ.

  2. 2

    Βάζεις το υπόλοιπο γάλα μαζί με την βανίλια, το ξύσμα και την ζάχαρη να ζεσταθεί καλά (σχεδόν βρασμός). Μόλις ζεσταθεί ρίχνεις μέσα και το κρύο μίγμα με το κορν φλαουερ και το αλεύρι και ανακατεύεις συνεχώς χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά μέχρι να πήξει.

  3. 3

    Μόλις πήξει ρίχνεις μέσα τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύεις γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν.

  4. 4

    Τέλος ρίχνεις την μαργαρίνη (εγώ τις περισσότερες φορές δεν βάζω μαργαρίνη και γίνεται εξ ίσου ωραία). Αφήνεις να κρυώνει τελείως και μετά ψυγείο.

  5. 5

    Χτυπάς στο μίξερ τα υλικά μέχρι να σφίξουν

  6. 6

    Αλείφεις ένα ταψί με λίγο μαργαρίνη και βάζεις το φύλο επάνω και το τρυπάς με πιρούνι.

  7. 7

    Το ψήνεις στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσει). Κάνεις το ίδιο και για το άλλο φύλλο.

  8. 8

    Ανακατεύεις την μισή σαντιγί με την κρέμα με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα λείο (κι ας σου φαίνεται ότι θα χαλάσει η κρέμα, θα δεις ότι όσο την ανακατεύεις θα γίνεται πιο άφρατη)

  9. 9

    Στρώνεις σε ένα πυρέξ το ένα φύλο αφού το έχεις πατήσει με το χέρι λίγο και έχεις κρατήσει μερικά τρίμματα για ντεκόρ. Από πάνω αλείφεις με τα ¾ της κρέμας, βάζεις το άλλο φύλο από πάνω και ξανά αλείφεις με την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω βάζεις την σαντιγί.

  10. 10

    Τέλος ρίχνεις από πάνω τα τρίμματα που έχεις κρατήσει και άχνη ζάχαρη!!

Αντιδράσεις

Από

pbetty32
pbetty32 @cook_betty
στις
THESSALONIKH