Μιλφέιγ ζαχαροπλαστείου
Εγώ την είδα στην τηλεόραση από το Νικο Νερολαδάκη! Είναι η συνταγή από τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το Νίκο Νερολαδάκη και την εκπομπή Φώτης και Μαρία live.
Υλικά
-
Υλικά για την κρέμα
-
150 γρ. ζάχαρη
-
1 λιτρο γάλα
-
4 κροκοί αυγών
-
100 γρ. αλεύρι
-
25 γρ. βούτυρο φρέσκο
-
1 κουταλάκι βανίλια
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Υλικά για τη σαντιγύ
-
1 λιτρο κρέμα γάλακτος
-
150 γρ. ζάχαρη αχνή
-
1 πακέτο σφολιάτα
-
λίγη ζάχαρη αχνή για την διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x10 πόντους, τα τρυπάμε από πάνω για να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
-
2
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
3
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.
-
4
Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κροκούς.
-
5
Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.
-
6
Αφήνουμε την κρέμα για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.
-
7
Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
-
8
Αφού κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύουμε καλά και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημενη κρέμα γάλακτος. Η κρέμα για την γέμιση είναι έτοιμη.
-
9
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγύ.
-
10
Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.
-
11
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από 6 κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρέμα για τη γέμιση.
-
12
Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.
-
13
Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
-
14
Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.
-
15
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σχόλια (71)