Μηλοκουραμπιεδάκια φανταστικά
Πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή, που τρώγεται ευχάριστα όλο τον χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα καθώς συνδυάζει την υπέροχη γεύση της μηλόπιτας με την όψη του αγαπημένου μας κουραμπιέ. Δοκιμάστε τα !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι όταν τα πασπαλίσουμε με την άχνη να είναι ακόμα ζεστά. Με αυτόν τον τρόπο η ζάχαρη κολλάει και δεν φεύγει!
Υλικά
-
2 ώριμα μήλα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (με την φλούδα τους)
-
1 ποτήρι σπορέλαιο
-
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
-
1 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι τριμμένο
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
-
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μ' ένα κουτάλι αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
-
2
Όταν η ζύμη μας πάψει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
-
3
Τα πλάθουμε στο σχήμα του κουραμπιέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για περίπου 30 λεπτά.
-
4
Τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Σχόλια (8)