κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλόπιτα αφράτη και καραμελωμένη!
a_d
a_d @cook_8521851
αττικη,ελλαδα

Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή!!! Την ανακάλυψα σε ένα γαλλικό site και από τότε την φτιάχνω συνέχεια! Έγινε αγαπημένη συνταγή των παιδιών μου! Δοκιμάστε την!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη το αποτέλεσμά ειναι ακόμη καλύτερό!! Εγω προσωπικά βαζω μόνο 2 κουταλιες κονιακ για να μην εχει έντονο άρωμα για τα παιδιά μου. Ειναι πιο νόστιμο αν το φάτε χλιαρό ή και κρύο!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6 άτομα
  1. 6-7 μήλα
  2. 10 κ. σούπας αλεύρι
  3. 6 κ. σούπας ζάχαρη
  4. 4 κ.σούπας λάδι (σπορελαιο,ηλιέλαιο..)
  5. 6 κ.σουπας γάλα
  6. 1 σακουλάκι baking powder
  7. 1 πρεζα αλάτι
  8. λιγα αμύγδαλα φιλέ
  9. 2 Μίγμα
  10. 4 κ.σούπας ζάχαρη
  11. 4 κ.σούπας. κονιάκ
  12. 50 γρ βουτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες ή κύβους.

  2. 2

    Σε ενα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθετουμε τα μηλα στο τελος.

  3. 3

    Βάζουμε το μίγμα σε βουτηρωμενο ταψακι (24 εκ.)

  4. 4

    Ψηνουμε στους 180 βαθμούς, μετά από 30 λεπτά το βγάζουμε απο το φούρνο, λιώνουμε τα υλικά του δεύτερου μίγματος και το περιχύνουμε στο γλυκό. Το ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

nouvia
nouvia @cook_5556
Μου επεσαν πολλα τα μηλα, ο χυλος μου φανηκε λιγος, δεν ξερω ετσι πρεπει να ειναι? Ετσι σου γινεται εσενα?παντως μαλλον λογω της υγρασιας των μηλων ο χυλος δεν εγινε σαν κεικ πχ αλλα λιγο λασπωμενος. Σαν υγρο κεικ, παντως φαγωθηκε, ειναι πολυ διαφορετικη χωρις κανελλα σταφιδες κ καρυδια, κ πολυ αρωματικη

Από

a_d
a_d @cook_8521851
στις
αττικη,ελλαδα