Μηλόπιτα απλή κι ευωδιαστή
Χωρίς άλλα αρώματα όπως βανίλια ή κανέλα, μοσχοβολάει μήλο όταν ψήνεται. Εύκολη συνταγή, με απλά και λίγα υλικά, μοιάζει με κέικ όμως είναι πιο ζουμερή και τα μήλα σχεδόν "χάνονται" αφού είναι πολύ λεπτοκομμένα. Αρέσει ακόμη και σε αυτούς που δεν προτιμούν τα κομματάκια φρούτων στη ζύμη και είναι υπέροχη για πρωινό ή σε συνδιασμό με το απογευματινό τσάι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε βιβλίο με ιταλικά σπιτικά γλυκά. Δε φουσκώνει πάρα πολύ, η ζύμη της μένει σχετικά ζουμερή, γι' αυτό μη φοβηθείτε ότι είναι άψητη. Για μένα είναι συνώνυμη του φθινοπώρου καθώς συνηθίζω να την κάνω με τα πρώτα μηλαράκια από το χωριό που είναι και "χτυπημένα".Όλες οι ποικιλίες είναι εξίσου καλές, ιδανικοί θεωρούνται οι ρενέδες.Αν τη θέλετε πιο γλυκιά, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη από πάνω μόλις κρυώσει.Την έχω κάνει και Πρωτοχρονιά σαν εναλλακτική βασιλόπιτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Τα σκεπάζετε με 125 γρ. ζάχαρη και με τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες. Ανακατεύετε πού και πού.
-
2
Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύετε ελαφρά.
-
3
Ρίχνετε στη ζύμη το υγρό που έχουν βγάλει τα μήλα και ανακατεύετε.
-
4
Προσθέτετε σιγά-σιγά τις φετούλες του μήλου.
-
5
Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα (Νο26) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις), στους 180 βαθμούς Κελσίου, για μία ώρα.
Σχόλια (2)