Mηλόπιτα διαίτης με τσάι και γλυκό άρωμα πορτοκάλι
Εχω φτιάξει άπειρες μηλόπιτες ομως αυτή εδω ειναι απο τις πιο ελαφριές, νόστιμες και ευκολες!! Μπορείτε να την απολαύσετε χωρις τύψεις γιατι δεν εχει πολλά λιπαρά, παρα μόνο λιγη ζάχαρη!! Καλοφάγωτη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λιγη μαύρη ζάχαρη το ταψάκι μαζι με το βουτύρωμα. Η συνταγή αυτη ειναι της γλυκιας μου μανούλας που όποτε την κανει μοσχοβολάει ολο το σπίτι, το σερβίρει με παγωτάκι και εξαφανίζεται όλο το ταψι με τη μία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράζουμε 1 κούπα νερό σε κατσαρολάκι με τα ξυλακια κανελας, τα γαρυφαλλα, το πορτοκαλι κομμενο σε ροδελες και την φλουδα του αφου το εχουμε ξυσει πιο πριν, εχοντας κρατησει το ξυσμα για μετεπειτα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει.
-
2
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια σε ενα μπολ και τα περιλούζουμε με το χυμο λεμονιού.
-
3
Χτυπάμε σε ενα αλλο μπολ το τσαι με τη ζάχαρη και τα αυγα.
-
4
Προσθέτουμε μεσα τη φαρίνα, τη κανελα και το ξύσμα ανακατευοντας καλα μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλός.
-
5
Στη συνεχεια, βαζουμε τα μηλα μεσα στο χυλο και ανακατευουμε.
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί 28cm και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα. (Καθε φουρνος βεβαια εχει αλλη ισχυ οποτε καλο ειναι να δοκιμασουμε στα 40 λεπτα με μια οδοντογλυφιδα).
Σχόλια (9)