κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλόπιτα... η τέλεια
stragalakiuk
stragalakiuk @cook_8450332

Μια εύκολη συνταγή, νόστιμη και γρήγορη

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, θα κάνει την μηλόπιτα πιο γευστική!!! Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου θείας και την προτείνω σε όλους να τη δοκιμάσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 5 κούπες αλεύρι
  3. 1 baking powder
  4. 250 γρ μαργαρίνη
  5. 1 κούπα ζάχαρη
  6. 1 βανίλια
  7. Για τη γέμιση
  8. 5 μήλα
  9. χυμό από μισό λεμόνι
  10. 1 κουταλιά κανέλα
  11. 1 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με την κανέλα, το χυμό λεμονιού και τη μία κούπα ζάχαρη.

  2. 2

    Έπειτα, στο μπωλ του μίξερ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αυγό, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη.

  3. 3

    Η ζύμη της πίτας, θα γίνει τρίμματα σαν του τραχανά. Σε ένα καλά βουτυρομένο ταψί, βάζουμε τα 2/3 της ζύμης, από επάνω βάζουμε το μείγμα των μήλων και τέλος το καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

  4. 4

    Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και στους 175 βαθμούς για ακόμα μισή ωρίτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (37)

Σχόλια (149)

deppie83
deppie83 @cook_8484348
Μπορώ αντί για μαργαρίνη να βάλω βούτυρο;

Από

stragalakiuk
stragalakiuk @cook_8450332
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα