Μηλόπιτα... η τέλεια
Μια εύκολη συνταγή, νόστιμη και γρήγορη
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, θα κάνει την μηλόπιτα πιο γευστική!!! Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου θείας και την προτείνω σε όλους να τη δοκιμάσετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με την κανέλα, το χυμό λεμονιού και τη μία κούπα ζάχαρη.
-
2
Έπειτα, στο μπωλ του μίξερ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αυγό, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη.
-
3
Η ζύμη της πίτας, θα γίνει τρίμματα σαν του τραχανά. Σε ένα καλά βουτυρομένο ταψί, βάζουμε τα 2/3 της ζύμης, από επάνω βάζουμε το μείγμα των μήλων και τέλος το καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
-
4
Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και στους 175 βαθμούς για ακόμα μισή ωρίτσα.
Σχόλια (149)