Μηλόπιτα κέικ, εύκολη και πεντανόστιμη
Πολύ εύκολο κέικ μήλου και πολύ νόστιμο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βγει από το φούρνο μπορούμε να το αφήσουμε να κρυώσει και να πασπαλίσουμε με άχνη.Τη μαύρη ζάχαρη θα τη βάλουμε στο φλυτζάνι χωρίς να την πατήσουμε, θα ρίξουμε όσο χωράει. Το φλυτζάνι που χρησιμοποιώ είναι 200mlΔεν έχω χρησιμοποιείσει ποτέ μίξερ για αυτή τη μηλόπιτα, χτυπάω τα υλικά με ένα απλό σύρμα χεριού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω στη μέση και τα κόβω λεπτές φετούλες με τον τρίφτη λάχανου (μαντολίνο). Τα βάζω σε μια λεκανίτσα, ρίχνω την κανέλα και ανακατεύω να πάει παντού
-
2
Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι (να λιώσει η ζάχαρη) και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά.
-
3
Προσθέτω το μπέικιν στο αλεύρι και εναλλάξ ρίχνω στο μίγμα των αυγών λίγο αλεύρι και λίγο γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
4
Ενώνω το χυλό με τα μήλα, τα βάζω σε ταψί Νο26 και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Σχόλια (10)