Μηλόπιτα με βάση κέικ
Εύκολη και γρήγορη συνταγή, με υλικά που έχουμε ανά πάσα στιγμή στο σπίτι μας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γλυκό Δοκιμάστε να το φάτε με λίγο παγωτό καϊμάκι από πάνω!!
Υλικά
-
3/4 και λίγο παραπάνω πακέτο βούτυρο (σκληρό)
-
4 αυγά
-
2 φλ. ζάχαρη (χωρισμένα 1 και 1)
-
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γ. bakin powder
-
5-6 μήλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στην μέση και βγάζουμε το κέντρο.
-
2
Διαλέγουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους (περίπου 12 εκ. είναι εντάξει ή λίγο μεγαλύτερο) και βάζουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει.
-
3
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, το 1 φλυτζάνι ζάχαρη και το bakin powder. Άμα θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κανέλα στην ζύμη για γεύση.
-
4
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός σαν του κέικ (άμα είναι πολύ αραιός προσθέτουμε αλεύρι ή άμα είναι πολύ σφιχτό αυγό).
-
5
Όταν λιώσει το βούτυρο το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε στο ταψί 1 φλυτζάνι ζάχαρη και κανέλα (όση θέλουμε εμείς), ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και βάζουμε τα μήλα μας με την ευθεία επιφάνεια πάνω στο ταψί. Δεν είναι ανάγκη τα μήλα μας να καλύψουν όλο το ταψί, απλώς να μην υπάρχουν μεγάλα κενά.
-
6
Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180, να μελώσουν τα μήλα και μετά τα βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την ζύμη.
-
7
Τα βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε στους 180 περίπου 30 ώρα, αλλά αυτό εξαρτάται από τον φούρνο. Για να ξέρουμε άμα έχει γίνει βυθίζουμε μαχαιράκι και άμα βγει καθαρό είμαστε εντάξει.
-
8
Όταν ψηθεί το γλυκό, το βγάζουμε από τον φούρνο και γυρίζουμε ανάποδα το γλυκό μας σε μια πιατέλα. Έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)
σκεφτομαι να κανω μια παραλλαγη σημερα
επειδη μου εχει μεινει κεικ λεω να στρωσω στο ταψι τα μηλα να γινουν οπως λες και πριν το τελος να βαλω απο πανω το κεικ που μου εχει μεινει και να αφησω να ψηθοθν μαζι
τι λες;