Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη και κρέμα
Μπισκοτένια μηλόπιτα με πλούσια κρέμα βανίλιας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
-
3
Μέτα σιγά σιγά το αλεύρι και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
-
4
Χωρίζουμε το 1/4 σε μεμβράνη και στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
-
5
Βάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε μεμβράνη και στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
-
6
Σε ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα απλώνουμε την ζύμη από το ψυγείο με τα χέρια.
-
7
Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο, απλώνουμε τα μήλα, ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλα και από πάνω την κρέμα.
-
8
Βγάζουμε την ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε πάνω από την κρέμα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς!!!
-
10
Μόλις ψηθεί ρίχνουμε κανέλα από πάνω και αφού κρυώσει ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια