Μηλόπιτα με πραλίνα φουντουκιού

cibusi
cibusi @cook_8470600
Αθήνα,

Αφράτη μηλόπιτα με πραλίνα φουντουκιού, γεύση ξεχωριστή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο αφράτο παντεσπάνι, κοσκινίστε το αλεύρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-12
  1. 250 γρ. μαργαρίνη
  2. 5-6 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα
  3. 2 1/2 κούπες καστανή ζάχαρη
  4. 3 κοφτές κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  5. 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
  6. 3 βανίλιες σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε μια κ.σ. μαργαρίνη σε στρογγυλό ταψί (30-36εκ) και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και κόβουμε τα μήλα σε λεπτά κομμάτια (ή ροδέλες), ώστε να καλυφθεί ο πάτος.

  3. 3

    Χτυπάμε την υπόλοιπη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

  4. 4

    Όταν αφρατέψει ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

  5. 5

    Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, την πραλίνα και τις βανίλιες.

  6. 6

    Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας καλά.

  7. 7

    Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C για 40λ περίπου στις αντιστάσεις, αλλάζοντας περιοδικά τη θέση του ταψιού για να ψηθούν καλά τα μήλα στον πάτο αλλά και για να μην αρπάξει το παντεσπάνι.

  8. 8

    Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10λ και την αναποδογυρίζουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

cibusi
cibusi @cook_8470600
στις
Αθήνα,