Μηλόπιτα με πραλίνα φουντουκιού
Αφράτη μηλόπιτα με πραλίνα φουντουκιού, γεύση ξεχωριστή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο αφράτο παντεσπάνι, κοσκινίστε το αλεύρι.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
5 αυγά
-
5-6 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα
-
2 1/2 κούπες καστανή ζάχαρη
-
3 κοφτές κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
-
3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
-
3 βανίλιες σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε μια κ.σ. μαργαρίνη σε στρογγυλό ταψί (30-36εκ) και αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
-
2
Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και κόβουμε τα μήλα σε λεπτά κομμάτια (ή ροδέλες), ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
-
3
Χτυπάμε την υπόλοιπη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
-
4
Όταν αφρατέψει ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
5
Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, την πραλίνα και τις βανίλιες.
-
6
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας καλά.
-
7
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180°C για 40λ περίπου στις αντιστάσεις, αλλάζοντας περιοδικά τη θέση του ταψιού για να ψηθούν καλά τα μήλα στον πάτο αλλά και για να μην αρπάξει το παντεσπάνι.
-
8
Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10λ και την αναποδογυρίζουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)