Μηλόπιτα με σφολιάτα και ξινόμηλα
Γίνεται πανεύκολα, είναι υγιεινή, έχει λίγες θερμίδες και η γεύση της μαγεύει!!!...και ειδικά όταν σκέφετεσαι πόσο απλά φτιάχνεται και απολαμβάνεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα!!!Μμμμ, το καλύτερό μου κι ελπίζω να γίνει και το δικό σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι φετούλες του μήλου δεν θα πρέπει να είναι πολύ χονδρές γιατί δεν θα ψηθούν εύκολα.Η συνταγή αυτή είναι απ' την εκπομπή του κύριου Παρλιάρου μόνο που εκείνος έκοβε το φύλλο σφολιάτας στα 4 και έβαζε σε αυτό το μισό ξιμόμηλο.
Υλικά
-
φύλλο σφολιάτας
-
ξινόμηλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολύ απλάΤοποθετείτε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα και το κόβετε σε 6 κομμάτια (σε όσα θέλετε μπορείτε να το κόψετε, αλλά πιστεύω πως το 1/6 είναι η ιδανική μερίδα).
-
2
Καθαρίζετε ξινόμηλα, κόβετε σε πολύ λεπτές φετούλες (πάχους περίπου 5 χιλιοστών) και τοποθετείτε σε κάθε 1/6 της σφολιάτας κατά μήκος, με μερική επικάλυψη.
-
3
Τέλος πασπαλίζετε τα μηλαράκια με μαύρη ζάχαρη (κι αν πάει η ζάχαρη προς τη σφολιάτα κανένα πρόβλημα, θα γλυκίσει κι αυτή λίγο) και ψήνετε με αέρα στους 200βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
Σχόλια (14)