Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη 2
Μία πανεύκολη, πεντανόστιμη μηλόπιτα, που μου έδειξε ένας καλόγερος. Από τότε που την δοκίμασα δεν ξαναέκανα καμία άλλη συνταγή! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παρασκευή τάρτας. Το δοκίμασα κάποια στιγμή που είχα όρεξη για πειράματα, και βγήκε τέλεια! Επίσης, αντί για μήλα, μπορείτε να βάλετε βερίκοκα ή γιαρμάδες. Γίνεται μία πίτα εξίσου νόστιμη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.
-
2
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.!
-
3
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας τελευταίο το αλεύρι.
-
4
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη μας και να μην κολλάει.
-
5
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες, όπου η μία να είναι λίγο μεγαλύτερη.
-
6
Παίρνουμε την μεγαλύτερη μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
-
7
Με τα χέρια μας απλώνουμε την ζύμη σε όλο το σκεύος. Η ζύμη θα πρέπει να καλύψει όλον τον πάτο του σκεύους και τα πλαϊνά.
-
8
Τοποθετούμε τα μήλα. Εγώ, επειδή λατρεύω την κανέλα, ρίχνω λίγο έξτρα στα μήλα. Επειδή όμως έχει ήδη κανέλα η ζύμη μας, δεν είναι ανάγκη να το κάνετε.
-
9
Παίρνουμε την άλλη μπάλα ζύμης που αφήσαμε νωρίτερα. Τρίβοντας την ζύμη με τα χέρια μας, σκεπάζουμε όλη την γέμιση. Δεν είναι ανάγκη να πιέσουμε το ζυμάρι, γιατί καθώς θα ψήνεται, τα μπαλάκια θα φουσκώσουν ελαφρώς και θα ενωθούν μόνα τους. Οπότε θα γίνει ομοιόμορφο από πάνω, αφράτο πολύ, αλλά καθώς θα κόβετε την πίτα, δεν θα σκορπίζει. Θα στέκεται.
-
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Σχόλια (22)
Please help !!!
1) How many grams is the butter?
2) Is the butter melted or room temperature?
Thank you for your help❤