Μηλόπιτα πανεύκολη και γευστική
Έψαχνα καιρό να βρω μια συνταγή μηλόπιτας, εύκολη και γευστική, μέχρι που δοκίμασα την μηλόπιτα της πεθεράς μου και ξετρελάθηκα. Όσο για την εκτέλεση...ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ..και από γεύση..ΘΑΥΜΑ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψί που χρησιμοποιώ εγώ είναι 28 εκ. ενώ η πεθερά μου χρησιμοποιεί 30 εκ. Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι το μείγμα φαίνεται λίγο σε αυτού του μεγέθους τα ταψιά διότι θα φουσκώσει. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Έπειτα τα κόβουμε όπως επιθυμούμε. Εγώ τα κόβω κυβάκια ώστε να καταλαβαίνω το μήλο στην μηλόπιτα.
-
2
Ανακατεύουμε τα μήλα με τις 2 κ.σ. ζάχαρη και με την 1 κ.σ. κανέλα και αρχίζω να ετοιμάζω το μείγμα.
-
3
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη ώστε η δεύτερη να λιώσει όσο καλύτερα μπορεί και το μείγμα μας να αρχίσει να ασπρίζει.
-
4
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, την βανίλια, το μπέικιν και το γάλα και ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα.
-
5
Τέλος, στο μείγμα προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
6
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και και απλώνουμε το μείγμα.
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου 35 - 40 λεπτά.
Σχόλια (2)