Maribel
Maribel @cook_8527593
keratsini,Ελλάδα

Μηλόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που θα βάλετε το ρολό να μην είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το ρολό γιατί οι άκρες του ρολού είναι ανοιχτές και θα χυθεί η γέμιση. Καλό είναι να είναι σφηνωμένες οι άκρες του ρολού στο ταψί. Μην σκεπάσετε τη μηλόπιτα για να διατηρηθεί τραγανό το φύλλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 άτομα
  1. 100 ml. ελαιόλαδο
  2. 7-8 μήλα
  3. Για το σιρόπι
  4. 600 gr. ζάχαρη
  5. 350 ml. νερό
  6. 5 σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στο τρίφτη ή ένα ένα στο μούλτι για λίγο για να μην πολτοποιηθεί.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας αρχικά για να διαλυθεί η ζάχαρη, για 4 λεπτά.

  3. 3

    Ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε ακόμα 1 λεπτό μέχρι να δέσει το σιρόπι.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  5. 5

    Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή πυρέξ μαρκόστενο.

  6. 6

    Με τα φύλλα κρούστας που έχουμε βγαίνουν 3 ρολλά. Κάθε ρολό από 4 φύλλα κρούστας.

  7. 7

    Για να φτιάξουμε το κάθε ρολό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Λαδώνουμε τρία φύλλα κρούστας, το τέταρτο όχι. Δηλαδή ραντίζουμε με το πινέλο με σταγονίτσες που και που, δεν ακουμπάμε το πινέλο με το λάδι πάνω στο φύλλο για να μην είναι βαρύ το γλυκό. Ραντίζουμε με λάδι το 1ο φύλλο, βάζουμε από πάνω το 2ο, ραντίζουμε το 2ο, βάζουμε το 3ο, ραντίζουμε το 3ο, βάζουμε το τέταρτο. Στην άκρη του τέταρτου φύλλου στην μικρή πλευρά του βάζουμε κατά μήκος το 1/3 του τριμμένου μήλου.

  8. 8

    Ξεκινάμε να τυλίγουμε το ρολό χαλαρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.

  9. 9

    Βρέχουμε την άκρη του ρολού με νερό για να κλείσει.

  10. 10

    Το βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο του ρολού από την κάτω πλευρά και το αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο.

  11. 11

    Μ'ένα μαχαίρι χαράζουμε το ρολό σε 6 κομμάτια.

  12. 12

    Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ρολλά.

  13. 13

    Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στην προτελευταία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει καλά.

  14. 14

    Το σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Από

Maribel
Maribel @cook_8527593
στις
keratsini,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα