Μηλόπιτα special
Εύκολη και εντυπωσιακή γιατί τα μήλα μπαίνουν πάνω από το μίγμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην σας ανησυχεί το γεγονός ότι τα μήλα είναι πάνω στο μίγμα και όχι μέσα, θα ψηθούν το ίδιο καλά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε διαδοχικά με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλη ταχύτητα.
-
3
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτηρωμένο ταψί ορθογώνιο (αν είναι λίγο σφιχτό το μίγμα κουνάμε το ταψί για να απλωθεί) και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του μίγματος τα μήλα με τη γωνία προς τα κάτω.
-
4
Ανακατεύουμε τα τελευταία 3 υλικά και περιχύνουμε από πάνω τα μήλα.
-
5
Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς Κελσίου για 50΄περίπου και αν δείτε ότι τα μήλα αρπάζουν και δεν έχει ψηθεί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Σχόλια (11)