Mastorissa
Mastorissa @cook_8478895
Nicosia,Cyprus

Είναι μια συνταγή που φτιάχνω συνήθως σε περιόδους νηστείας και παρόλο που δεν περιέχει ούτε γάλα, ούτε αυγά είναι πεντανόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
10 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 3/4 φλυτζάνι λάδι
  3. 6 κουτ.σούπας ζάχαρη
  4. 1 φακελάκι βανίλια
  5. 1/4 κουτ.τσαγιού κανέλλα
  6. 1/4 κουτ.τσαγιού γαρύφαλλο
  7. 1 κουτ.τσαγιού baking powder
  8. 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  9. λίγο κονιάκ
  10. 8-10 κουτ.σούπας νερό
  11. Για τη γέμιση
  12. 5 μετρίου μεγέθους μήλα
  13. 6 κουτ.σούπας ζάχαρη
  14. 1 κουτ.τσαγιού κανέλλα
  15. 1/4 κουτ.τσαγιού γαρύφαλλο
  16. 0.5 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
  17. 1 κουτ.σούπας αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα, την ζάχαρη και μετά το κανελλογαρύφαλλο. Αφήνουμε μέχρι τα μήλα να βγάλουν τα υγρά τους και να ψηθούν.

  2. 2

    Μετά προσθέτουμε τη μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε (αυτό γίνεται για να μαζέψει τα υγρά που έβγαλαν τα μήλα) και στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια ανακατεύουμε ακόμη μια φορά και σβήνουμε την φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την ζύμη.

  3. 3

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και πλάθουμε σε μια μπάλα.

  4. 4

    Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Το ένα μέρος θα είναι η βάση της πίττας μας και το άλλο θα το χρησιμοποιήσουμε μετά από πάνω από την γέμιση.

  5. 5

    Βάζουμε την ζύμη της βάσης στο ταψί και την ψήνουνε πρώτα στους 150 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, την βγάζουμε και προσθέτουμε την γέμιση και τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον τρίφτη από την χονδρή πλευρά του και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 30'-40' λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

katerina78
katerina78 @Doukat1978
Σε τι μέγεθος ταψί τη φτιάχνεις;;32 είναι καλά ή θέλει μικρότερο;

Από

Mastorissa
Mastorissa @cook_8478895
στις
Nicosia,Cyprus