Μηλόπιττα της Ξανθίππης
Έφτασε στα χέρια μου ζεστή ακόμα φτιαγμένη από τα χεράκια της Ξανθίππης.. Θα την λατρέψουν όσοι αγαπούν τα υγρά cakes (όπως εγώ..).. Είναι πανεύκολη, γρήγορη και εξαιρετική στην γεύση.. Είναι επίσης και νηστίσιμη αφού ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση είναι για μεγάλο ταψάκι..Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε..Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
-
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη (2φλ αν είναι καστανή)
-
6 μήλα ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
-
1 1/2 κ.σ. κανέλλα σκόνη
-
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
-
1 κ.σ. σόδα
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 1/2 φλυτζάνι καρύδια όχι πολύ ψιλοκομμένα
-
1 φαριναπ
-
λίγη βανίλια
-
άχνη για το πασπάλισμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και τα γυρνάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι
-
3
Και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
4
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι
-
5
Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά..
-
6
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη...
Σχόλια (62)