femcook
femcook @femcook
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Έφτασε στα χέρια μου ζεστή ακόμα φτιαγμένη από τα χεράκια της Ξανθίππης.. Θα την λατρέψουν όσοι αγαπούν τα υγρά cakes (όπως εγώ..).. Είναι πανεύκολη, γρήγορη και εξαιρετική στην γεύση.. Είναι επίσης και νηστίσιμη αφού ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση είναι για μεγάλο ταψάκι..Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε..Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
  1. 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  2. 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη (2φλ αν είναι καστανή)
  3. 6 μήλα ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
  4. 1 1/2 κ.σ. κανέλλα σκόνη
  5. 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
  6. 1 κ.σ. σόδα
  7. 1 κ.γ. αλάτι
  8. 1 1/2 φλυτζάνι καρύδια όχι πολύ ψιλοκομμένα
  9. 1 φαριναπ
  10. λίγη βανίλια
  11. άχνη για το πασπάλισμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και τα γυρνάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι

  3. 3

    Και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι

  5. 5

    Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά..

  6. 6

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη...

Αντιδράσεις

Σχόλια (62)

femcook
femcook @femcook
Καλησπέρα σας.. Εγω ψήνω πάντα με αέρα στην μεσαία σχάρα. Εάν χρησιμοποιήσετε αντιστάσεις βάλτε το πιό χαμηλά..

Από

femcook
femcook @femcook
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα
Λατρεύω την δημιουργική μαγειρική, τα τελευταία χρόνια κάνω low carb και keto διατροφή αλλά πότε πότε θυμάμαι τις παλιές μου αγαπημένες συνταγές !! Μ΄αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δημιουργώ νέες συνταγές αλλά και να κάνω παραλλαγές σε παλιές.. !! Εννοείται ότι δεν αφήνω να πάνε χαμένες καλές συνταγές από φίλους και γνωστούς.. !! Εάν σας αρέσουν τα γευστικά ταξίδια ακολουθήστε με στην περιπλάνηση μου.. !!
Δες περισσότερα