Μηλόπιτα της Νάντιας
Μηλόπιτα με παντεσπάνι και μήλα σε φέτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι φέτες των μήλων θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 1 εκ. για να μην λιώσουν στο ψήσιμο.
Υλικά
-
5-6 Μήλα ανάλογα το μέγεθος
-
Αρκετή κανέλα
-
3/4 ποτήρι ζάχαρη
-
150 γρ βούτυρο φυτικό
-
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
-
λίγο κονιάκ
-
Για το παντεσπάνι
-
4 αυγά χωρισμένα
-
1 ποτήρι αλεύρι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
10 γρ μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια εσωτερικά δίχως να κόψουμε στη μέση τα μήλα. ΄Επειτα κόβουμε σε φέτες.
-
2
Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι.
-
3
Βουτάμε τις φέτες στο χυμό λεμονιού και βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35 περίπου.
-
4
Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού που περίσεψε.
-
5
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κοματάκια τα βάζουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180c για μισή ώρα περίπου.
-
6
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
7
Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με τα αυγά και τέλος ενώνουμε με την μαρέγκα.
-
8
Τα μήλα έχουν ψηθεί όταν μπορούμε εύκολα να τα τρηπήσουμε με ένα πηρούνι.
-
9
Ρίχνουμε το υλικό μας πάνω από τα ψημένα μήλα.
-
10
Ψήνουμε για περίπου 25΄ (Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).
-
11
Όταν το γλυκό μας κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
Σχόλια (7)