Μηλόπιτα της Νάντιας

nantia_
nantia_ @cook_8464401
,ελλάδα

Μηλόπιτα με παντεσπάνι και μήλα σε φέτες

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι φέτες των μήλων θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 1 εκ. για να μην λιώσουν στο ψήσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5-6 Μήλα ανάλογα το μέγεθος
  2. Αρκετή κανέλα
  3. 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  4. 150 γρ βούτυρο φυτικό
  5. 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  6. λίγο κονιάκ
  7. Για το παντεσπάνι
  8. 4 αυγά χωρισμένα
  9. 1 ποτήρι αλεύρι
  10. 1 ποτήρι ζάχαρη
  11. 10 γρ μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια εσωτερικά δίχως να κόψουμε στη μέση τα μήλα. ΄Επειτα κόβουμε σε φέτες.

  2. 2

    Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι.

  3. 3

    Βουτάμε τις φέτες στο χυμό λεμονιού και βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35 περίπου.

  4. 4

    Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού που περίσεψε.

  5. 5

    Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κοματάκια τα βάζουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180c για μισή ώρα περίπου.

  6. 6

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  7. 7

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με τα αυγά και τέλος ενώνουμε με την μαρέγκα.

  8. 8

    Τα μήλα έχουν ψηθεί όταν μπορούμε εύκολα να τα τρηπήσουμε με ένα πηρούνι.

  9. 9

    Ρίχνουμε το υλικό μας πάνω από τα ψημένα μήλα.

  10. 10

    Ψήνουμε για περίπου 25΄ (Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).

  11. 11

    Όταν το γλυκό μας κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

κικκη
κικκη @cook_8472360
Πολύ ωραία φωτογραφία!!Με προκαλή να δοκιμάσω την συνταγή...θα επανέρθω με πιρουνάκια...

Από

nantia_
nantia_ @cook_8464401
στις
,ελλάδα