Μηλοπιτάκια φανταστικά
Φανταστικά και πεντανόστιμα!! Όποιος έχει φάει έχει τρελαθεί!!! Μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο δύσκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα αλλιώς η ζύμη θα λιώνει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση,βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα και να πιουν τα ζουμιά τους. Κατόπιν προσθέτουμε βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια τα βάζουμε σε αυτό το σημείο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
-
2
Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκι οσο ένα καρύδι, το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σαν μικρό δίσκο και βάζουμε μια κ.γ. γέμιση. Κλείνουμε σε πουγκάκι και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση απο κάτω.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Σχόλια (11)