Μηλοπιτάκια φανταστικά

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Φανταστικά και πεντανόστιμα!! Όποιος έχει φάει έχει τρελαθεί!!! Μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο δύσκολο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα αλλιώς η ζύμη θα λιώνει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
Βγαίνουν 40 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  4. 1 γιαούρτι στραγγιστό
  5. 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  6. 500 γρ φαρίνα
  7. άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
  8. Για τη γέμιση
  9. 5 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  10. 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  11. 1 βανίλια
  12. 1 κ.γ κανέλα
  13. 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση,βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα και να πιουν τα ζουμιά τους. Κατόπιν προσθέτουμε βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια τα βάζουμε σε αυτό το σημείο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.

  2. 2

    Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκι οσο ένα καρύδι, το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σαν μικρό δίσκο και βάζουμε μια κ.γ. γέμιση. Κλείνουμε σε πουγκάκι και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση απο κάτω.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Από

Ζου Ειρηνη
στις
Αθήνα