Μηλοπιτάκια μάφινς με ψιχουλιαστή επικάλυψη

Kristallenia1
Kristallenia1 @cook_8492062
,

Πανεύκολα, μοσχομυρωδάτα, νοστιμότατα μάφινς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι Γερμανική, δοκιμασμένη, λατρεμένη. ΠηγήChefkoch.de

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12 κομμάτια
  1. 120 γρ. βούτυρο
  2. 70 γρ. ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. 250 γρ. αλεύρι
  5. 1 κ. γλ. κοφτό μπέικιν
  6. 120 ml γάλα
  7. 3-4 μήλα
  8. Ψιχουλιαστή επικάλυψη
  9. 75 γρ. αλεύρι
  10. 60 γρ. ζάχαρη
  11. 50 γρ. βούτυρο
  12. 1 βανίλια
  13. 1 κ.γλ. κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την ζύμη ανακατεύουμε με το χέρι ή χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και την βανίλια.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.  Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα.

  3. 3

    Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια ή φετούλες και τα προσθέτουμε στην ζύμη.

  4. 4

    Σε φόρμα για μάφινς, προσθέτουμε χάρτινα φορμάκια και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε.  Μοιράζουμε όλη την ζύμη στα 12.

  5. 5

    Επικάλυψη Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και την κανέλλα με το χέρι.  Γίνεται ψιχουλιαστό και το προσθέτουμε με το κουταλάκι επάνω στα μάφινς.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 150οC για 30' ή σε αντιστάσεις στους 170οC για 30' (ανάλογα με τον φούρνο).

  7. 7

    Καλή επιτυχία, καλή όρεξη...

Αντιδράσεις

Σχόλια

Vasiliki
Vasiliki @cook_15612235
Πολύ ωραία συνταγή!!! Να την δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα!!!

Από

Kristallenia1
Kristallenia1 @cook_8492062
στις
,
Χαίρομαι πάαααρα πολύ που υπάρχουν"οι συνταγές της παρέας" μας ........με τις υπέροχες συνταγές γιατί με αυτές,μαγειρεύω πολύ καλύτερα.....
Δες περισσότερα