Μηλοπιτάκια μάφινς με ψιχουλιαστή επικάλυψη
Πανεύκολα, μοσχομυρωδάτα, νοστιμότατα μάφινς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι Γερμανική, δοκιμασμένη, λατρεμένη. ΠηγήChefkoch.de
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την ζύμη ανακατεύουμε με το χέρι ή χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και την βανίλια.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα.
-
3
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια ή φετούλες και τα προσθέτουμε στην ζύμη.
-
4
Σε φόρμα για μάφινς, προσθέτουμε χάρτινα φορμάκια και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε. Μοιράζουμε όλη την ζύμη στα 12.
-
5
Επικάλυψη Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και την κανέλλα με το χέρι. Γίνεται ψιχουλιαστό και το προσθέτουμε με το κουταλάκι επάνω στα μάφινς.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 150οC για 30' ή σε αντιστάσεις στους 170οC για 30' (ανάλογα με τον φούρνο).
-
7
Καλή επιτυχία, καλή όρεξη...
Σχόλια