κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλοπιτάκια με αλεύρι ολικής
valedina
valedina @cook_8478930
,Greece

Μηλοπιτάκια με λίγες θερμίδες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ ψιλοκόβω τα δύο μήλα και πολτοποιώ το τρίτο γιατί μου αρέσει να έχει υγρασία.Τα 3 μήλα είναι αρκετά για αυτή τη δόση. Αν δεν σας αρέσει, βάζετε 2.Καλά είναι να χρησιμοποιήσετε τα χαρτάκια, γιατί ξεφορμάρονται ευκολότερα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

26-29 κεκάκια.
  1. 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  2. 1 κούπα υποκατάστατο ζάχαρης
  3. 1 φακελάκι μπέικιν
  4. 1 κ. γλ. σόδα
  5. 3 κ.γλ. κανέλα
  6. 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  7. 2 βανίλιες
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 10 κ.σ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  10. 2-2,5 φλ. νερό
  11. 2-3 μήλα
  12. 0.5 φλ. σταφίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, ψιλοκόβουμε τα μήλα και τις σταφίδες και τα ρίχνουμε στο χυλό. Ανακατεύουμε.

  2. 2

    Τοποθετούμε χάρτινες θηκούλες στο ταψάκι για μάφινς και τα γεμίζουμε τα 3/4.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

vickypap
vickypap @cook_8480120
Πολυ γευστικα μηλοπιτακια.Μπραβο!Τα εκανα το απογευμα και ηταν και πανευκολα με την διαφορα οτι δεν ειχα σταφιδες και εβαλα τις μαλακες καραμελες γαλακτος και τα γαρνιρισα με αχνη.Πεντε πιρουνακια!!!!!

Από

valedina
valedina @cook_8478930
στις
,Greece