Μηλοπιτάκια με αλεύρι ολικής
Μηλοπιτάκια με λίγες θερμίδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ ψιλοκόβω τα δύο μήλα και πολτοποιώ το τρίτο γιατί μου αρέσει να έχει υγρασία.Τα 3 μήλα είναι αρκετά για αυτή τη δόση. Αν δεν σας αρέσει, βάζετε 2.Καλά είναι να χρησιμοποιήσετε τα χαρτάκια, γιατί ξεφορμάρονται ευκολότερα.
Υλικά
-
3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 κούπα υποκατάστατο ζάχαρης
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
1 κ. γλ. σόδα
-
3 κ.γλ. κανέλα
-
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
-
2 βανίλιες
-
1 πρέζα αλάτι
-
10 κ.σ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
-
2-2,5 φλ. νερό
-
2-3 μήλα
-
0.5 φλ. σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, ψιλοκόβουμε τα μήλα και τις σταφίδες και τα ρίχνουμε στο χυλό. Ανακατεύουμε.
-
2
Τοποθετούμε χάρτινες θηκούλες στο ταψάκι για μάφινς και τα γεμίζουμε τα 3/4.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σχόλια (12)