ggr
ggr @george
Athens

 Σήμερα, 25 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε οικογενειακώς… Όχι, δεν είμαστε η “Οικογένεια Χρυσάφιου” ή η “Οικογένεια Χρυσάνθη” (είναι οι Άγιοι που γιορτάζουν σήμερα) είμαστε όμως μία οικογένεια .....μακαρονάδων και δεν το κρύβουμε. Σήμερα, λοιπόν, είναι η “Παγκόσμια ημέρα Ζυμαρικών” (κοίτα κάτι ειρωνικές συμπτώσεις !!! μία μόλις μέρα πριν, στις 24 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η “Παγκόσμια ημέρα κατά της Παχυσαρκίας” !!! )Γιορτάζουμε, λοιπόν, και την τιμούμε την ημέρα με κάποιο πιάτο ζυμαρικών, από εκείνα που ευχαριστηθήκαμε πολύ μέσα στη χρονιά που πέρασε. Για φέτος είπαμε να μείνουμε μακριά από τις συνήθεις, “carbonara” , “aglio, olio, peperoncino”, είτε σκέτα, είτε με αντσούγιες  ,“alla Norma”, “alla puttanesca”,  “caccio e pepe”,  “με αχιβάδες” κλπ, κλπ, και να φτιάξουμε μία με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και κρεμμυδιού. Τιμώμενο ζυμαρικό, οι πένες. Μικρές-μικρές (mini penne ή pennette, έχουν όλες οι γνωστές εταιρείες), με μία πολύ-πολύ απλή σάλτσα πιπεριάς (εδώ με “φλωρίνης” (είναι στα καλύτερά τους τέτοια εποχή), μπορείτε όμως να τη φτιάξετε και με άλλους τύπους πιπεριάς). Και μάλιστα σε δύο εκδοχές, περισσότερο και λιγότερο γρήγορη.Εδώ θα δούμε την πιο “απλή” εκδοχήΜε μεγειρεμένες στο τηγάνι πιπεριές, κάποιο κρεμώδες τυρί, και με ντομάτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μία πιο “σύνθετη” (αν και απλούστατη και αυτή) εκδοχή του πιάτου, με τις πιπεριές ψημένες στο φούρνο, χωρίς ντομάτα και με κρέμα γάλακτος (ή και μπεσαμέλ) στη θέση του τυριού, στη συνταγή για “ Mini πένες, maxi γεύση_1 (Με κρέμα ψητής πιπεριάς)” 

Λίγα μυστικά ακόμα

 Οι πένες με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς είναι ένα γρήγορο πιάτο, αλλά ταυτόχρονα πολύ γευστικό, με μία σαλτσούλα που μπορεί να ικανοποιήσει και απαιτητικούς ουρανίσκους.Εάν θέλετε μία ιδέα, φτιάξτε μία μεγαλύτερη ποσότητα από την κρέμα αυτή της πιπεριάς, κρατήστε ένα μέρος και αλείψτε την κάποια στιγμή πάνω σε ψημένες φετούλες ψωμί ή γαρνίρετε κανένα βραστό αυγό. Εξαιρετική !!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6 άτομα
  1. 600 γρ. μικρές πένες
  2. 5 μικρές ντομάτες (ή ανάλογες μεγαλύτερες)
  3. 125 γρ. κρεμώδες τυρί (κάνει και το Philadelphia αλλά και το κατίκι)
  4. 36 γρ. φουσκωτές) τριμμένο τυρί parmigiano (κάνει και μία πικάντικη μυζήθρα)
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1 καυτερή πιπερίτσα
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τους σπόρους και τις ίνες που τους συγκρατούν.

  2. 2

    Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να υπερβάλετε, κομμάτια 3x3 εκατοστά είναι πολύ καλά.

  3. 3

    Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τη σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη αλλά τσακισμένη, και την καυτερή πιπερίτσα.

  4. 4

    Αυτή τη τελευταία μη την τρίψετε (θα γινόταν πολύ καυτερό το φαγητό) αλλά βάλτε την ολόκληρη για να μπορεί να αφαιρεθεί στη συνέχεια. Ούτε και να τη περιορίσετε, όμως, η σάλτσα ΠΡΕΠΕΙ να είναι καυτερή !

  5. 5

    Μόλις το σκόρδο ροδίσει και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα κομμάτια των πιπεριών, και αλατίζουμε.

  6. 6

    Μαγειρεύουμε για ένα 15λεπτο, σε χαμηλή φωτιά (στο 4, οι πιπεριές δεν βγάζουν πολλά υγρά, έτσι δεν θα κινδυνεύσουν να κολλήσουν),

  7. 7

    Και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ντομάτες (επιλέξτε κάποιες χωρίς πολλά υγρά και σπόρια), ξεφλουδισμένες  και κομμένες σε μικρά κομμάτια.

  8. 8

    Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, σε πιο δυνατή φωτιά τώρα (στο 5), μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντομάτες αλλά και οι πιπεριές. Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι.

  9. 9

    Αφαιρούμε τη σκελίδα το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα, ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε mixer και αλέθουμε καλά, να πάρουμε μία λεία και πηκτή κρεμούλα.

  10. 10

    Φαντάζομαι ότι τώρα θα έχουν βράσει οι πένες… Ποιες πένες ; δεν πιστεύω να ξεχασθήκατε.. Φαγητό με ζυμαρικά, με πένες δεν φτιάχνουμε ; Θα έπρεπε να τις έχετε βάλει να βράσουν σε μπόλικο, καλά αλατισμένο νερό, ίσως και με δύο στάλες λάδι, για να μη κολλήσουν...

  11. 11

    Σουρώνουμε, λοιπόν, “al dente” τις πένες, χωρίς όμως να τις αφήσουμε να στραγγίσουν εντελώς στο σουρωτήρι και χωρίς (ασφαλώς !) να τις περάσουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

  12. 12

    Ρίχνουμε τον πολτό των πιπεριών πίσω στο τηγάνι, και προσθέτουμε και το κρεμώδες τυρί.

  13. 13

    Ρίχνουμε και τις πένες μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε και το τριμμένο parmigiano και τις σοτάρουμε για για 2-3 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας και μία κουτάλα από το νερό βρασμού,

  14. 14

    Να λιώσουν τα τυριά και να ομογενοποιηθούν με τη πολτό της πιπεριάς, φτιάχνοντας μία ωραία, πηκτή, σαλτσούλα που θα περιβάλει τα ζυμαρικά μας.

  15. 15

    Σερβίρουμε με ακόμη μία μικρή ποσότητα (ένα κουταλάκι) τριμμένο τυρί στη κορυφή του πιάτου.

  16. 16

    Είμαστε μακαρονάδες και το γιορτάζουμε !!! Καλή σας όρεξη !!!