Mini ψωμάκια με γέμιση σπανάκι
Νόστιμα αλμυρά ψωμάκια σαν μάφινς με γέμιση σπανάκι και τυρί κρέμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα με έτοιμη ζύμη Pillsbury, από εδώ. Μπορούμε να αλλάξουμε τη γέμιση με διάφορα τυριά και ζαμπόν!
Υλικά
-
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για ψωμί ή πίτσα
-
ή την αγαπημένη σας ζύμη για πίτσα
-
Γέμιση
-
500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
-
1 κ.γλ. πιπέρι
-
1 κ. γλ. αλάτι
-
3 κ.σ. λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε μα φουσκώσει,αν χρησιμοποιήσουμε την έτοιμη δεν χρειάζεται προετοιμασία.
-
2
Την κάνουμε ρολό και κόβουμε σε δέκα ίσες φέτες. Πατάμε με τα χέρια μας κάθε φέτα να ανοίξει μικρό φυλλαράκι στρογγυλό.
-
3
Αχνίζουμε, στο λάδι το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, άνηθο, πιπέρι, κρέμα γάλακτος ή γάλα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
-
4
Τοποθετούμε τα φυλλαράκια στα φορμάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά τους. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν 15 λεπτά,όσο περίπου ετοιμάζουμε τη γέμιση.
-
5
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα σπανάκι και γεμίζουμε τα ψωμάκια-ζυμαράκια μας.
-
6
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί ή κόβουμε στα τέσσερα τις φέτες τυρί και καλύπτουμε απάνω.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20-30 λεπτά να ροδίσουν.
-
8
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)