Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Νόστιμα και νηστίσιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή να το βάλετε μέσα στη ζύμη. Είνα εύκολα και πολύ νόστιμα, χωρίς αβγά και βούτυρο! Δοκιμάστε τα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
  1. 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κουταλάκι σόδα
  3. 2 κουταλάκια baking powder
  4. 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  5. 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
  6. 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  7. 1 κούπα ζάχαρη
  8. 1 κούπα σπορέλαιο
  9. 2 κουταλιές κονιάκ
  10. 1/4 κούπας χυμός πορτοκάλι
  11. το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε σε αυτό σόδα, baking powder, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο

  2. 2

    Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτοντας κονιάκ, ξύσμα, χυμό

  3. 3

    Ανακατέψτε και ρίξτε τα στο αλεύρι

  4. 4

    Ζυμώστε να πετύχετε ζύμη εύπλαστη, να μην κολλά στα χέρια

  5. 5

    Προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί

  6. 6

    Πλάστε κουλουράκια

  7. 7

    Αραδιάστε σε λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς να ροδίσουν

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (37)

star
star @cook_8450171
τα έφτιαξα σήμερα και είναι νοστιμότατα.Η μυρωδιά όταν ψήνωνται είναι υπέροχη!

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις