Μυρωδάτη σιροπιαστή πορτοκαλόπιττα
Μια εύκολη και πάνω απ' όλα μυρωδάτη συνταγή αφού προσαρμόζεται σε όλα τα γούστα καθώς συνοδεύεται με σοκολάτα έιτε με παγωτό βανίλια.. Μυρίζει όλο το σπίτι τέλεια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Fτιάξτε πρώτα το σιρόπι και μόλις βγεί το γλυκό απο το φούρνο σιροπιάστε και αφήστε να απορροφήσει και να σταθεί εντελώς.
Υλικά
-
1 φλ. λάδι
-
3 μεσαία πορτοκάλια πολτοποιημένα στο μούλτι
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 πακέτο φύλλα κρούστας
-
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας(προαιρετικά)
-
1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
-
1 βανίλια
-
2 κ.γ. μέλι
-
2 αυγά
-
1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόσκονη
-
1 κ.σ. κανέλα
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
1.5 ποτήρι νερό
-
1.5 ποτήρι ζάχαρη
-
2 ξυλαράκια κανέλα ή σε σκόνη
-
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο
-
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
-
λίγες σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Fτιάχνουμε το σιρόπι μας, βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και τα μυρωδικά να βράσει για περίπου 7 λεπτά και αποσύρουμε απ' την φωτιά.
-
2
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη είτε στο χέρι με το σύρμα για περίπου 10 λεπτά είτε με το μίξερ.
-
3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
-
4
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια