evmorfia
evmorfia @cook_8457142

Η νοστιμιά της συνταγής είναι στην απλότητά της. Ένα απολαυστικό πιάτο γεμάτο άρωμα και υγεία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι περιεκτικότητας 200 ml.Σερβίρεται ζεστός ως κυρίως πιάτο ή και κρύος ως ορεκτικό για τσίπουρο, ούζο, μπύρα ή κρασάκι. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σαρδέλες ή άλλα μικρά ψάρια, αποφεύγοντας το τηγάνι. Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 κιλό γαύρο
  2. 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  3. 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  5. 2 μικρές σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. 1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
  9. 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  10. 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
  11. 2 φύλλα δάφνης
  12. φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο.

  2. 2

    Τον τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψηθεί και προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά.

  3. 3

    Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα, ώστε να μαριναριστεί ο γαύρος.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη θέση 2 και στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (38)

Despoina Enexelidou
Despoina Enexelidou @cook_22560692
Τον μαγείρεψα σήμερα...πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ μυρωδάτο!!!( Εγώ πρόσθεσα και ροδέλες πράσινης πιπεριάς)
(διορθώθηκε)

Από

evmorfia
evmorfia @cook_8457142
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε