Μυστήριος κιμάς
Ο κιμάς αυτός αποτελεί πατέντα της μαμάς μου, ώστε να ξεγελάσει τον αδερφό μου να δοκιμάσει επιτέλους τα μανιτάρια, χωρίς να το ξέρει! Το αποτέλεσμα; Έφαγε τον κιμά και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μανιτάρια μπορείτε να τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ συσκευασμένα σε κεσεδάκια. Καλό θα ήταν να μην τα μαζέψετε μόνοι σας, εκτός αν ξέρετε να τα ξεχωρίζετε από τα δηλητηριώδη! Επίσης, αντί για φρέσκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα. Συνοδεύεται το ίδιο γευστικά με μακαρόνια αλλά και με ρύζι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
-
2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
-
2-3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
-
λάδι
-
νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
-
πάπρικα
-
ρίγανη
-
ξερός δυόσμος
-
1 κύβο μυρωδικών (προαιρετικά για έξτρα γεύση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια.
-
2
Στη συνέχεια, τα ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο μπορούμε (ή τα χτυπάμε στο μούλτι) μέχρι να μοιάζουν στο σχήμα με κιμά.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους.
-
4
Μόλις το κρεμμύδι γίνει διαφανές, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τα μυρωδικά, τον κύβο μυρωδικών
-
5
Και νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά.
-
6
Ανακατεύουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 8 (αν η κουζίνα έχει αρίθμηση 1-9, αλλιώς στο 2, αν έχει αρίθμηση από 1-3)
-
7
Ο "κιμάς" θα είναι έτοιμος σε περίπου 15-20'.
Σχόλια (41)