κύρια φωτογραφία συνταγής Μυστήριος κιμάς

Μυστήριος κιμάς

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
christmast
christmast @christ_mast91

Ο κιμάς αυτός αποτελεί πατέντα της μαμάς μου, ώστε να ξεγελάσει τον αδερφό μου να δοκιμάσει επιτέλους τα μανιτάρια, χωρίς να το ξέρει! Το αποτέλεσμα; Έφαγε τον κιμά και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Δοκιμάστε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μανιτάρια μπορείτε να τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ συσκευασμένα σε κεσεδάκια. Καλό θα ήταν να μην τα μαζέψετε μόνοι σας, εκτός αν ξέρετε να τα ξεχωρίζετε από τα δηλητηριώδη! Επίσης, αντί για φρέσκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα. Συνοδεύεται το ίδιο γευστικά με μακαρόνια αλλά και με ρύζι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1/2 κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι
  3. 1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  4. 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
  5. 2-3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  6. νερό
  7. αλάτι
  8. πιπέρι μαύρο
  9. πάπρικα
  10. ρίγανη
  11. ξερός δυόσμος
  12. 1 κύβο μυρωδικών (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια.

  2. 2

    Στη συνέχεια, τα ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο μπορούμε (ή τα χτυπάμε στο μούλτι) μέχρι να μοιάζουν στο σχήμα με κιμά.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους.

  4. 4

    Μόλις το κρεμμύδι γίνει διαφανές, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τα μυρωδικά, τον κύβο μυρωδικών

  5. 5

    Και νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά.

  6. 6

    Ανακατεύουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 8 (αν η κουζίνα έχει αρίθμηση 1-9, αλλιώς στο 2, αν έχει αρίθμηση από 1-3)

  7. 7

    Ο "κιμάς" θα είναι έτοιμος σε περίπου 15-20'.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (41)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Πολύ καλή συνταγή κάπως έτσι τα κάνω και εγώ :) με τα φρέσκα μανιτάρια \nΜόνο που τα μανιτάρια τα φρέσκα δεν πλένουμε ποτέ τα σκουπίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε το μανιτάρι έχει την ιδιότητα να τραβούν πολύ νερό όπως ένα σφουγγάρι γιαυτό καλό είναι να το σκουπίζουμε καλά και αν το ξεφλουδίζουμε εγώ όπως είναι το μανιτάρι έχω μία παλιά οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες το περνάω από πάνω και από κάτω λίγο και μετά το ξεφλουδίζω \nευχαριστούμε για την συνταγή :)

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα