κύρια φωτογραφία συνταγής Μυζηθρόπιτα Νεράτη

Μυζηθρόπιτα Νεράτη

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
anty_1986
anty_1986 @cook_8486606
ierapetra,Ελλάδα

Γλυκιά μυζηθρόπιτα, είναι τέλεια για επιδόρπιο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την βρήκα σε ένα τρίμηνο περιοδικό των ΚΤΕΛ και είναι πραγματικά πολύ νόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  3. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. Για τη γέμιση
  5. 500 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  6. Κανέλα για πασπάλισμα
  7. Λάδι για τηγάνισμα
  8. Μέλι για σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

  3. 3

    Σχηματίζουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τοποθετούμε λίγη μυζήθρα στο κέντρο κάθε μπάλας.

  4. 4

    Κλείνουμε τη μπάλα και τη πλάθουμε στα χέρια μας σαν δίσκο, και προσέχουμε για να μην βγει η μυζήθρα έξω.

  5. 5

    Τις τηγανίζουμε σε πολύ λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  6. 6

    Όταν τις βγάλετε από το τηγάνι τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.

  7. 7

    Τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με τη κανέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anty_1986
anty_1986 @cook_8486606
στις
ierapetra,Ελλάδα