Moist Yellow Cake για τούρτες

Bαθμολογία: 4.8421
       
 
38 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κέικ το οποίο χρησιμοποιώ στις τούρτες αντί για παντεσπάνι.
Moist Yellow Cake για τούρτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά, μόνο τους κρόκους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Παντεσπάνια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 3 ταψάκια των 20 εκατοστών
Κόστος:
(10 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(10 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (10 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 54' (10 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (κατά προτίμηση: πάνω κάτω αντιστάσεις).
  2. Βουτυρώνουμε 3 ταψάκια των 20 εκατοστών.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 7 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Χτυπάμε καλά κάθε φορά που προσθέτουμε ένα αυγό, ώστε αυτό να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα (εναλλάξ), αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  8. Διαιρούμε τη ζύμη σε ίσα μέρη στα τρία ταψιά.
  9. Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) ή μέχρι να γίνει.
  10. Αφήνουμε στα ταψιά να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
  11. Βγάζουμε το κέικ από τα ταψιά και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν, όχι εντελώς, για περίπου 20-30 λεπτά.
  12. Όσο είναι ακόμα λίγο ζεστά τα βάζουμε σε πολυμπάγκ ή πλαστική μεμβράνη, το κάθε κέικ χωριστά. Με αυτό τον τρόπο διατηρούν την υγρασία τους.
  13. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς επάνω σε σχάρα (ενώ είναι μέσα στο πολυπαγκ).
  14. Για τη συναρμολόγηση της τούρτας, ξετυλίγουμε το πρώτο κέικ και χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε τη κορυφή του ώστε να γίνει επίπεδο.
  15. Τοποθετούμε το κέικ επάνω σε βάση/πιατέλα.
  16. Προαιρετικά για να δώσουμε περισσότερη υγρασία στο κέικ: Με ένα ξύλινο καλαμάκι κάνουμε αρκετές τρύπες στο κέικ. Στη συνέχεια ψεκάζουμε, με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει, αρκετές φορές ώστε να δώσουμε μια μικρή υγρασία. Προσοχή στο σημείο αυτό - μην προσθέτετε πάρα πολύ σιρόπι.
  17. Προσθέστε μία στρώση επικάλυψης και επαναλάβετε τη διαδικασία και για τ’ αλλα επίπεδα της τούρτας.
  18. Τελειώνετε καλύπτοντας με επικάλυψη και τα πλαϊνά της τούρτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το σιρόπι: σε κατσαρολάκι, βάζουμε 1 κούπα ζάχαρη και 2 κούπες νερό. Από τη στιγμή που θ’ αρχίσει να βράζει, βράζουμε για περίπου 3 λεπτά. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει ρίχνουμε το υγρό σε μπουκάλι με ψεκαστήρα.

Εάν θέλουμε σοκολατένια τούρτα τότε θα πρέπει να προσθέσουμε ¾ κούπας κοσκινισμένο κακάο και ν’ αφαιρέσουμε ίση ποσότητα αλευριού.

Τη συνταγή έχω βρεί στο site της bakerella.com

Σχετικές συνταγές

    96 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 28-2-11  
    Φαίνεται ωραία η συνταγή...Να ρωτήσω κάτι? Το σιρόπι είναι εντελώς απαραίτητο? Και επίσης καμιά ιδέα για γέμιση? Θα πήγαινε σκέτη νουτέλα ανάμεσα νομίζεις? Είναι σταθερό το κεικ αυτό για να το καλύψω με ζαχαρόπαστα? Ρωτώ επειδή έχει άλλα κεικ που είναι πολύ αφράτα και δεν στρώνει καλά η ζαχαρόπαστα...Φυσικά μια δοκιμή θα μας πείσει...:)
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 28-2-11  
    natasouli, είναι πράγματι πολύ καλή η συνταγή. Έχω ανεβάσει και νέες φωτογραφίες, από τούρτα τριών επιπέδων που έφτιαξα. Το σιρόπι δεν είναι απαραίτητο. Απλά του δίνει περισσότερη υγρασία. Το κέικ είναι αρκετά γλυκό. Εάν δεν σου αρέσουν τα πολύ γλυκά, κράτα το λίγο στη ζάχαρη (π.χ. 1,5 φλ.). Για γέμιση εγώ βάζω νουτέλα και σαντιγί και μετά καλύπτω με ζαχαρόπαστα (δες στο galleri το κάστρο και την tinkerbell που έχω φτιάξει με ζαχαρόπαστα). Είναι πολύ σταθερό κεικ και η νουτέλα απλώνει εύκολα. Παρότι είναι αφράτο, δεν ψιχουλιάζει.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 28-2-11  
    3 επιπέδων? Ουάο! Θα περιμένω να μπουν οι φωτό σου να τις δω, γιατί προς το παρόν μόνο αυτή με την tinkerbell είδα. Θα το δοκιμάσω κίτρινο μόνο με τη νουτέλα(για να μπορώ να το διατηρήσω εκτός ψυγείου) και θα επανέλθω με πηρουνάκια!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 28-2-11  
    MamaKiki τα πηρουνάκια σου τα δίνω για το τόσο όμορφο αποτέλεσμα ( είδα τις φωτογραφίες ) πολύ καλή δουλειά.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 28-2-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και τα καλά σου λόγια. Δοκίμασε και τη συνταγή να μου πεις τη γνώμη σου για το κέικ.
    #
    Σχόλιο από katenick, 14-4-11  
    λοιπον δυστηχως μονο 3 πιρουνακια...οχι για την γευση,ηταν γευστικοτατο κ πολυ αφρατο,αλλα εχει προβλημα στο 'αφρατο'!το εφτιαξα για να κανω τουρτα κ την ωρα που το μετεφερα να τοβαλω στην πιατελα διαλυθηκε σε χιλιαδες μικρα ψιχουλακια,το ιδιο επαθαν κ οι 3 πατοι,δεν πηγε ομως χαμενο εφτιαξα ωραιοτατα cake pops.το ξανα εφτιαξα για να δω τι πηγε λαθος αλλα αυτη τη φορα εκανα cupcakes για να ειμαι σιγουρη,και παλι ειναι τοσο αφρατο που διαλυει.παντως η γευση του ειναι πολυ καλυτερη απο ενα απλο κεικ
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 15-4-11  
    katenick να σε ευχαριστήσω αρχικά για τη βαθμολογία. Πρέπει να ομολογήσω ότι λυπήθηκα για την '’καταστροφή’’ των 3 κέικ σου. Μου κάνει εντύπωση που σου διαλύθηκαν γιατί σε όσες τούρτες έχω χρησιμοποιήσει αυτή τα συνταγή δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ με βάση την περιγραφή σου (και στις δύο περιπτώσεις το κέικ ψήθηκε σε μικρές φόρμες), είναι ότι η ποσότητα κέικ σε κάθε φόρμα να ήταν πολύ λίγη, οπότε και γι αυτό να διαλύθηκαν. Τα κέικ δεν τα είχες σιροπιάσει πριν τα μεταφέρεις, σωστά? Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες και για το σχόλιο. Να τολμήσω να σου προτείνω, εάν δοκιμάσεις τη συνταγή κάποια στιγμή ξανά, να το ψήσεις σε μία φόρμα και μετά να κόψεις τα επίπεδα. :)
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 11-5-11  
    Απιστευτα νοστιμο!θυμιζει τα μπισκοτα βουτυρου στο μεταλικο κουτι που υπηρχαν παλιοτερα.Ειναι πολυ γλυκο βεβαια ουτε λογος για σιροπι,μετα ειδα το σχολιο σου για λιγοτερη ζαχαρη.Αυριο θα το κανω τουρτα να δω πως συμπεριφερεται αλλα το χωρισα εξ αρχης σε ταψακια.Τα ξαναλεμε λοιπον.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 4-7-11  
    MamaKiki, ποση ωρα περιπου θελει ψησιμο αν το βαλουμε ολο μαζι σε μια φορμα;
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 4-7-11  
    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, περίπου 45-50 λεπτά σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήσιμο σε αντιστάσεις. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το φούρνο. Κάνε τη δοκιμή με το μαχαίρι: βύθισε ένα στο κέντρο του κεικ και εάν όταν το βγάλεις είναι στεγνό τότε είναι έτοιμο, αλλιώς θέλει κι άλλο ψήσιμο. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 26-7-11  
    Ειχα πει θα επανελθω..και να το και το σοκολατενιο!Σταθηκε ωραιοτατα στο..υψος του!οπως βλεπετε στη φωτο..οσο για τη γευση..τα αξιζει τα 5 πηρουνακια του!(αν μπορουσα θα ξαναβαζα).Να σημειωθει οτι ειμαι και απο κεινες που προτιμουν παντεσπανι στην τουρτα!χα χα χα χα
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 26-7-11  
    Rozana200406, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια αλλά και τη φανταστική φωτογραφία
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 24-9-11  
    Λοιπόν, διάλεξα να κάνω το συγκεκριμένο κέικ για την τούρτα μου και έχω να πω το εξής : Το κέικ ήταν τόσο νόστιμο σκέτο που δεν μου έκανε η καρδιά να το κάνω τούρτα. Με τα χίλια ζόρια κρατήθηκα να μην το φάω έτσι! Επόμενη φορά που θα θέλω να φτιάξω τούρτα, θα διαλέξω κάτι πιο ουδέτερο σε γεύση κέικ και αυτή τη συνταγή θα την κρατήσω για να τη φτιάχνω για το εβδομαδιαίο μας κέικ ;)
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 24-9-11  
    votsalo χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ. θα ήθελα να προσθέσω την εξής (όσον αφορά το άρωμα του κέικ) παραλλαγή: θα μπορούσατε να προσθέσετε (όπως λέει και η πρωτότυπη συνταγή) 1/2 κ. γ. άρωμα βουτύρου, το οποίο στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεις (έχει μόνο ένας προμηθευτής απ' όσο ξέρω) ή 1/2 κ.γ. άρωμα αμύγδαλου αφαιρώντας ταυτόχρονα 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας. Περιμένω τις εντυπώσεις σας.
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 25-9-11  
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω αυτο με το άρωμα αμυγδάλου.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 5-10-11  
    Καλημεα να ρωτησω κατι.... αν την κανουμε την μια δοση κ την βαλουμε σε ενα ταψι, πιο θα ηταν το καταλληλο μεγεθος? 28 με 30εκ ?
    Θελω να φτιαξω μια τουρτα την ανηψιας μου αλλα την θελω λιγο μεγαλη δλδ γυρο στα 28 με 30εκ να γινει.
    Αν μπορεις να με βοηθησεις γιατι την θελω για την αλλη βδομαδα κ ετοιμαζομαι με τα υλικα μου κ τα σχεδια!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 5-10-11  
    glykoula, εγώ συνήθως για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 29εκ. κάνω 1,5 δόση (όπως μπορείς να δεις και στη βασική φωτογραφία της συνταγής). Το κέικ βγαίνει αρκετά ψηλό ώστε να μπορώ να το κόψω στη μέση και να το γεμίσω με νουτέλα ή γκανάς. Και με μία δόση γίνεται καλό αλλά να έχεις υπόψη σου ότι τα δύο μέρη όταν τα χωρίσεις για να βάλεις γέμιση θα είναι πιο λεπτά (θα μοιάζει πιο πολύ με παντεσπάνι). Άρα εξαρτάται και από το τι εσύ θέλεις :) Ελπίζω να βοήθησα
    #
    Σχόλιο από tjo, 31-10-11  
    Τί να πω για αυτή τη συνταγή.. με απογοήτευσε!
    Προτού βαθμολογήσω, γιατί σαν γεύση ήταν πολύ καλή, ήθελα να πάρω μια απάντηση για το τί της συνέβει!
    Έκανα 2πλή δόση, σε μεγαλύτερο ταψί, για να κάνω την τούρτα Hello Kitty σε Α3 μέγεθος.. όλα καλά αλλά την έψηνα επί 1και ώρα και από πάνω σαν μπισκότα από κάτω έτσι και έτσι και μέσα υγρή! και μόλις ξαφορμάρισα το μισό ταψί παρέμεινε κολλημένο!! ????
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 31-10-11  
    tjo, λυπήθηκα που δεν βγήκε καλό το κέικ σου. Προσπαθώ να σκεφτώ τι δεν πήγε καλά. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής: 1) έστρωσες το ταψί σου με λαδόκολλα? (βοηθά να βγάλεις την τούρτα απο το ταψί, εγώ το κάνω πάντα), 2) άφησες το κέικ στο ταψί για να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά (βήμα 10) και 3) τι μέγεθος ταψί χρησιμοποίησες? Ελπίζω να βρούμε τι έφταιξε και να το επιχειρήσεις πάλι...
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-1-12  
    Πολυ ωραιο παντεσπανι !!!Προσθεσα μια πρεζα αλατι.Ευχαριστουμε Mamakiki!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    52 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 28-2-11  
    3 επιπέδων? Ουάο! Θα περιμένω να μπουν οι φωτό σου να τις δω, γιατί προς το παρόν μόνο αυτή με την tinkerbell είδα. Θα το δοκιμάσω κίτρινο μόνο με τη νουτέλα(για να μπορώ να το διατηρήσω εκτός ψυγείου) και θα επανέλθω με πηρουνάκια!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 28-2-11  
    MamaKiki τα πηρουνάκια σου τα δίνω για το τόσο όμορφο αποτέλεσμα ( είδα τις φωτογραφίες ) πολύ καλή δουλειά.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 28-2-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και τα καλά σου λόγια. Δοκίμασε και τη συνταγή να μου πεις τη γνώμη σου για το κέικ.
    #
    Σχόλιο από katenick, 14-4-11  
    λοιπον δυστηχως μονο 3 πιρουνακια...οχι για την γευση,ηταν γευστικοτατο κ πολυ αφρατο,αλλα εχει προβλημα στο 'αφρατο'!το εφτιαξα για να κανω τουρτα κ την ωρα που το μετεφερα να τοβαλω στην πιατελα διαλυθηκε σε χιλιαδες μικρα ψιχουλακια,το ιδιο επαθαν κ οι 3 πατοι,δεν πηγε ομως χαμενο εφτιαξα ωραιοτατα cake pops.το ξανα εφτιαξα για να δω τι πηγε λαθος αλλα αυτη τη φορα εκανα cupcakes για να ειμαι σιγουρη,και παλι ειναι τοσο αφρατο που διαλυει.παντως η γευση του ειναι πολυ καλυτερη απο ενα απλο κεικ
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 15-4-11  
    katenick να σε ευχαριστήσω αρχικά για τη βαθμολογία. Πρέπει να ομολογήσω ότι λυπήθηκα για την '’καταστροφή’’ των 3 κέικ σου. Μου κάνει εντύπωση που σου διαλύθηκαν γιατί σε όσες τούρτες έχω χρησιμοποιήσει αυτή τα συνταγή δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ με βάση την περιγραφή σου (και στις δύο περιπτώσεις το κέικ ψήθηκε σε μικρές φόρμες), είναι ότι η ποσότητα κέικ σε κάθε φόρμα να ήταν πολύ λίγη, οπότε και γι αυτό να διαλύθηκαν. Τα κέικ δεν τα είχες σιροπιάσει πριν τα μεταφέρεις, σωστά? Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες και για το σχόλιο. Να τολμήσω να σου προτείνω, εάν δοκιμάσεις τη συνταγή κάποια στιγμή ξανά, να το ψήσεις σε μία φόρμα και μετά να κόψεις τα επίπεδα. :)
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 11-5-11  
    Απιστευτα νοστιμο!θυμιζει τα μπισκοτα βουτυρου στο μεταλικο κουτι που υπηρχαν παλιοτερα.Ειναι πολυ γλυκο βεβαια ουτε λογος για σιροπι,μετα ειδα το σχολιο σου για λιγοτερη ζαχαρη.Αυριο θα το κανω τουρτα να δω πως συμπεριφερεται αλλα το χωρισα εξ αρχης σε ταψακια.Τα ξαναλεμε λοιπον.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 26-7-11  
    Ειχα πει θα επανελθω..και να το και το σοκολατενιο!Σταθηκε ωραιοτατα στο..υψος του!οπως βλεπετε στη φωτο..οσο για τη γευση..τα αξιζει τα 5 πηρουνακια του!(αν μπορουσα θα ξαναβαζα).Να σημειωθει οτι ειμαι και απο κεινες που προτιμουν παντεσπανι στην τουρτα!χα χα χα χα
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 26-7-11  
    Rozana200406, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια αλλά και τη φανταστική φωτογραφία
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 24-9-11  
    Λοιπόν, διάλεξα να κάνω το συγκεκριμένο κέικ για την τούρτα μου και έχω να πω το εξής : Το κέικ ήταν τόσο νόστιμο σκέτο που δεν μου έκανε η καρδιά να το κάνω τούρτα. Με τα χίλια ζόρια κρατήθηκα να μην το φάω έτσι! Επόμενη φορά που θα θέλω να φτιάξω τούρτα, θα διαλέξω κάτι πιο ουδέτερο σε γεύση κέικ και αυτή τη συνταγή θα την κρατήσω για να τη φτιάχνω για το εβδομαδιαίο μας κέικ ;)
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 25-9-11  
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω αυτο με το άρωμα αμυγδάλου.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 5-10-11  
    glykoula, εγώ συνήθως για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 29εκ. κάνω 1,5 δόση (όπως μπορείς να δεις και στη βασική φωτογραφία της συνταγής). Το κέικ βγαίνει αρκετά ψηλό ώστε να μπορώ να το κόψω στη μέση και να το γεμίσω με νουτέλα ή γκανάς. Και με μία δόση γίνεται καλό αλλά να έχεις υπόψη σου ότι τα δύο μέρη όταν τα χωρίσεις για να βάλεις γέμιση θα είναι πιο λεπτά (θα μοιάζει πιο πολύ με παντεσπάνι). Άρα εξαρτάται και από το τι εσύ θέλεις :) Ελπίζω να βοήθησα
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-1-12  
    Πολυ ωραιο παντεσπανι !!!Προσθεσα μια πρεζα αλατι.Ευχαριστουμε Mamakiki!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 17-1-12  
    Εφτιαξα το παντεσπανι,λοιπον ειναι καταρχην καταπληκτικο στην γευση,μετα ειναι οπως εγραψαν και τα κοριτσια τρομερα τρυφερο,δυσκολο, πολυ δυσκολο να το μετακινησεις η να το αναποδογυρισεις,τα καταφερα με πολυ προσοχη, αν και μου εσπασε στα δυο,τουλαχιστον δεν θρυψάλιασε,μηπως Κικη μου αν βαζαμε 2 ολοκληρα αυγα ,και 2 κροκαδια και να αφαιρεσουμε 1/2 κουπα γαλα;; θα αποκτουσε μια ελαστικοτητα;;

    Το κεικ ειναι καταπληκτικο αν ηταν και λιγο σταθερο θα ηταν θεσπεσιο!!

    Επειδη μου αρεσε παρα πολυ, θα το δικιμασω οπως εγραψα και θα ξαναπώ τις εντυπωσεις μου!! Για σιροπι, ουτε για αστειο, ειναι τοσο ντελικατο που δεν το επιχείρησα! Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 30-1-12  
    Λοιπον,το ξαναεφτιαξα το παντεσπανι χωρις να αλλαξω τιποτα απο την συνταγη!το αφησα ομως 24 ωρες τυλιγμένο στην μεβρανη και το εκοψα μετα,δεν μου εσπασε κοθολου κοπηκε πολυ ωραια και ειναι γευστικοτατο!!!!Με αυτο εφτιαξα την τουρτα ποδια για την κοπη της πιτας!!!Ευχαριστουμε Κικη μου για την συνταγη, ειναι τέλεια και για τουρτες αλλα και για κεκακι απλο!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-2-12  
    Δοκίμασα απ'την υπέροχη τούρτα που έφερες στην πίτα Κική μου. Είχε υπέροχη γεύση, δεν ήταν πολύ γλυκό, ακριβώς όπως το θέλω, και η γέμιση καταπληκτική!
    Όσο για το σχέδιο τούρτας δεν έχω λόγια!!!
    Θα δοκιμάσω να το φτιάξω κι εγώ, σ'ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ELeNaFiRe, 10-2-12  
    kalimera!!! molis ekana autin tin iperoxi sintagi ke omologo gia protara mou vgike telia!!! afrati,poli geustikh ke mou psilose telia oste na mporeso na sinarmologiso se tourta!!!ego tin ekana se 2 tapsakia giati apla den ixa trito! :-) apla telia euxaristo poli Xeretismata apo kipro
    #
    Σχόλιο από Yris, 13-2-12  
    Τέλεια η συνταγή και πραγματικά πολύ εύκολη αλλά εμένα μου έτριβε κάπως.Εξ ου και τα 4 πιρουνάκια. Θα την ξαναδοκιμάσω πάντως σίγουρα! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από katia992, 13-2-12  
    loipon molis teleiwsa thn syntagh sou kai perimeno nakrywsei to pantespani gia na ftiaxw thn tourtitsa mou einai pragmatika foverhhh kai nostimh!!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 15-2-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου,για την συνταγή σου.Έυκολο πετυχημένο παντεσπάνι.Να είσαι καλά:)
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 15-2-12  
    Ευχαριστώ κορίτσια. katia992, (συγνώμη και για τη καθυστερημένη απάντηση) δεν λιώνεις το βούτυρο. Όπως είναι σε θερμοκρασία δωματίου το χτυπάς να αφρατέψει και μετά προσθέτεις τη ζάχαρη και χτυπάς πάλι για 7 λεπτά έως ότου ενωθούν καλά τα 2 υλικά :) TSOFAGR,πολύ χαίρομαι που σου πετυχε. Περιμένω να δω και φωτογραφία της τούρτας. Yris, το κεικ αυτό είναι σχετικά αφράτο, σε περίπτωση που σου πέσει λίγο παραπάνω απο κάποιο υγρό υπάρχει πιθανότητα να σου τρίβει όπως λες. Την επόμενη που θα το φτιάξεις εάν το δεις να έχει πολλά υγρά, πρόσθεσε λίγο περισσότερο αλεύρι. Καλή σας ημέρα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 28-2-11  
    Φαίνεται ωραία η συνταγή...Να ρωτήσω κάτι? Το σιρόπι είναι εντελώς απαραίτητο? Και επίσης καμιά ιδέα για γέμιση? Θα πήγαινε σκέτη νουτέλα ανάμεσα νομίζεις? Είναι σταθερό το κεικ αυτό για να το καλύψω με ζαχαρόπαστα? Ρωτώ επειδή έχει άλλα κεικ που είναι πολύ αφράτα και δεν στρώνει καλά η ζαχαρόπαστα...Φυσικά μια δοκιμή θα μας πείσει...:)
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 28-2-11  
    natasouli, είναι πράγματι πολύ καλή η συνταγή. Έχω ανεβάσει και νέες φωτογραφίες, από τούρτα τριών επιπέδων που έφτιαξα. Το σιρόπι δεν είναι απαραίτητο. Απλά του δίνει περισσότερη υγρασία. Το κέικ είναι αρκετά γλυκό. Εάν δεν σου αρέσουν τα πολύ γλυκά, κράτα το λίγο στη ζάχαρη (π.χ. 1,5 φλ.). Για γέμιση εγώ βάζω νουτέλα και σαντιγί και μετά καλύπτω με ζαχαρόπαστα (δες στο galleri το κάστρο και την tinkerbell που έχω φτιάξει με ζαχαρόπαστα). Είναι πολύ σταθερό κεικ και η νουτέλα απλώνει εύκολα. Παρότι είναι αφράτο, δεν ψιχουλιάζει.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 4-7-11  
    MamaKiki, ποση ωρα περιπου θελει ψησιμο αν το βαλουμε ολο μαζι σε μια φορμα;
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 4-7-11  
    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, περίπου 45-50 λεπτά σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήσιμο σε αντιστάσεις. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το φούρνο. Κάνε τη δοκιμή με το μαχαίρι: βύθισε ένα στο κέντρο του κεικ και εάν όταν το βγάλεις είναι στεγνό τότε είναι έτοιμο, αλλιώς θέλει κι άλλο ψήσιμο. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 5-10-11  
    Καλημεα να ρωτησω κατι.... αν την κανουμε την μια δοση κ την βαλουμε σε ενα ταψι, πιο θα ηταν το καταλληλο μεγεθος? 28 με 30εκ ?
    Θελω να φτιαξω μια τουρτα την ανηψιας μου αλλα την θελω λιγο μεγαλη δλδ γυρο στα 28 με 30εκ να γινει.
    Αν μπορεις να με βοηθησεις γιατι την θελω για την αλλη βδομαδα κ ετοιμαζομαι με τα υλικα μου κ τα σχεδια!!!
    #
    Σχόλιο από tjo, 31-10-11  
    Τί να πω για αυτή τη συνταγή.. με απογοήτευσε!
    Προτού βαθμολογήσω, γιατί σαν γεύση ήταν πολύ καλή, ήθελα να πάρω μια απάντηση για το τί της συνέβει!
    Έκανα 2πλή δόση, σε μεγαλύτερο ταψί, για να κάνω την τούρτα Hello Kitty σε Α3 μέγεθος.. όλα καλά αλλά την έψηνα επί 1και ώρα και από πάνω σαν μπισκότα από κάτω έτσι και έτσι και μέσα υγρή! και μόλις ξαφορμάρισα το μισό ταψί παρέμεινε κολλημένο!! ????
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 31-10-11  
    tjo, λυπήθηκα που δεν βγήκε καλό το κέικ σου. Προσπαθώ να σκεφτώ τι δεν πήγε καλά. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής: 1) έστρωσες το ταψί σου με λαδόκολλα? (βοηθά να βγάλεις την τούρτα απο το ταψί, εγώ το κάνω πάντα), 2) άφησες το κέικ στο ταψί για να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά (βήμα 10) και 3) τι μέγεθος ταψί χρησιμοποίησες? Ελπίζω να βρούμε τι έφταιξε και να το επιχειρήσεις πάλι...
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 18-1-12  
    Νίκη, να σ' ευχαριστήσω για το σχολίο και τα πιρουνάκια. Λοιπόν, υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα είναι στο ότι η δόση μοιράζεται σε πολλά ταψάκια. Εγώ το ψήνω πάντα (τη μία ή τη μιάμιση δόση) σε μεγάλο ταψί των 29 εκατοστών και στη συνέχεια το κόβω στη μέση. Προτείνω να μην αλλάξεις κάτι στη συνταγή και να δοκιμάσεις το πιο πάνω. Περιμένω νέα για το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από katia992, 12-2-12  
    otan les 1 flitsani bouturo ennoeis ?
    logika 8a baloume thn plaka bouturou pou einai 250 grammaria kai 8a thn xtyphsoume opws sta keik...sorry alla eimai poly protara:P
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 12-2-12  
    katia992, oxi liomeno voutiro.
    #
    Σχόλιο από katia992, 12-2-12  
    aaaaa wraia kaito liwnw kai to xtypaw sto mixer kai pros8etw kai thn zaxarh etsi??
    #
    Σχόλιο από emi, 25-3-12  
    Καλησπερα MamaKiki θελω να χρησιμοποιησω το παντεσπανι σου για μια διοροφη τουρτα οπως η δικια σου στο καστρο της πριγκιπισσας, θελω ο καθε πατος να ειναι τοσο ψηλος οσο ο δικος σου.Ο κατω θα εχει διαμετρο 28εκ. και ο πανω 18εκ.Η φορμα μου ρυθμιζεται για οση διαμετρο θελω και εχει 8,5 εκ υψος.Λες στο σχολιο σου οτι βαζεις 1 1/2 δοση για 29αρι ταψακι.Στο 18αρι ποση να βαλω?Και με την γεμιση θα μου βγει τοσο ψηλο?Ευχαριστω εκ των προτερων

    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 25-3-12  
    emi, για το 28αρι θα χρειαστείς 1 1/2 δόση. Για το 18αρι χρειαστείς 3/4 της δόσης. Με γέμιση γκανάς θα βγει λίγο πιο ψηλό απο το δικό μου. Με γέμιση βουτυρόκρεμας θα βγει στο ίδιο ύψος. Ελπίζω να βοήθησα..
    #
    Σχόλιο από emi, 3-4-12  
    MamaKiki μια τελευταια ερωτησουλα!!Ειναι πολυ γλυκο το παντεσπανι?Για να μην γινει πολυ γλυκια η τουρτα να αφαιρεσω ενα φλυτζανι ή περισσοτερο γιατι θα βαλω βουτυροκρεμα,μαγικο γλασο και γεμιση nutella?
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 3-4-12  
    emi, βγαίνει τόσο γλυκό όσο τουλάχιστον εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι ένα κέικ. Προτείνω να μην αφαιρέσεις ζάχαρη. Μπορείς όμως να μην το σιροπιάσεις εάν θέλεις να μην το κάνεις περισσότερο γλυκό. Δοκίμασε ένα κομματάκι πριν αρχίσεις να το γεμίζεις/επικαλύπτεις και θα δεις εάν είναι όπως το θες. Εάν νομίζεις ότι θα το ήθελες κι άλλο γλυκό βάλε και σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 3-4-12  
    emi, σου εύχομαι καλή επιτυχία. Δεν μου έχει βγει ποτέ σφιχτό το μίγμα, αλλά αυτό νομίζω να έχεις πρόβλημα. Μην ξεχάσεις να στρώσεις τη φόρμα σου με λαδόκολλα ;) (σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη κάνει).
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-1-13  
    Ήρθε και η σειρά μου να φτιάξω τη συνταγή αυτή, για μια τούρτα .
    Αφού το χτύπησα αρκετά σε δυνατό μίξερ, όπως το γράφει η συνταγή, το έψησα, το άφησα κρύωσε, ήταν δύσκολο δε λέω να το μεταφέρω, την άλλη μέρα ήταν μια χαρά!
    Έφτιαξα 1 1/2 δόση για το 28 εκ το ταψί μου, και μου περίσσεψε ο ένας πάτος, που δοκιμάσαμε πριν την τούρτα. Το κέικ αυτό, έχει απίστευτη νοστιμιά, είναι πολύ αφράτο, μ'αρέσει είτε για τούρτες, είτε και μόνο του!!!! Κι ευχαριστούμε για τη συνταγή αυτή, αξίζει πολλάαα πηρουνάκια!!!

    Έστησα την τούρτα, σιροπιάζοντας κάθε όροφο, (διάβασα τα σχόλια αργότερα), έγινε πολύ γλυκό, παρόλο που κράτησα απ'τη ζάχαρη της συνταγής.
    Το λάθος ήταν δικό μου εδώ. Δλδ το κεικ της τούρτας σπιτάκι, που είχες φέρει στην περσινή πίτα, δεν ήταν σιροπιασμέονο???

    Για ενδιάμεσες κρέμες, χτύπησα σαντιγύ με μερέντα.
    Κι άλλη ερώτησή έχω: τις αναλογίες μερέντας - σαντιγύ, θα ήθελα, έψαξα, διάβασα δεν τις βρήκα...(κι αυτή μου βγήκε αρκετά γλυκιά)
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 14-1-13  
    λεμονάδα - mageirissa ευχαριστώ για τα σχόλια & την βαθμολογία. Χαίρομαι που σας άρεσε.
    mageirissa ναι, το σπιτάκι είχα σιροπιάσει χωρίς να το ''κρατήσω'' στη ζάχαρη. Είχα βάλει την ποσότητα που λέει η συνταγή. Το σιρόπιασα όπως περιγράφω στη συνταγή, ψεκάζοντας το κέικ τόσο ώστε να έχει την υγρασία που ήθελα. Εάν σου φαίνεται γλυκό, αλλά θέλεις να έχει περισσότερη υγρασία, το κρατάς στη ζάχαρη και ρίχνεις περισσότερο σιρόπι ή αντίστροφα. Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-2-13  
    Κυριακή μου καλημέρα.
    Λέω να το φτιάξω σαν απλό κέικ, να το βάλω σε φόρμα ή να χρησιμοποιήσω ταψί; Μήπως δεν ξεκολλήσει....
    Και την σαντιγύ που ανακατεύεις με νουτέλα για γέμιση, τί ακριβώς κάνεις; Έτσι για να το έχω υπ'όψιν μου....λέω να δοκιμάσω κάποια στιγμή να "δημιουργήσω"!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 1-2-13  
    Katerina78 σε 23 ταψί για να σου βγει γύρω στα 9 εκ. θα χρειαστείς 1 1/2 δόση. Για ποιο ψηλό κεικ 2 δόσεις.
    Ρούλα, για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω φτιάξει ποτέ σε φόρμα ως κεικ. Πάντα το φτιάχνω για τις τούρτες μας. Δεν πιστεύω να έχεις έχεις πρόβλημα με την φόρμα, αρκεί να την βουτυρώσεις. Όσο για την βουτυρόκρεμα Νουτέλας, θ' ανεβάσω τη συνταγή στο site. Θα σας ενημερώσω με νέο σχόλιο :) Καλή επιτυχία σου εύχομαι, Κυριακή
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 24-9-11  
    votsalo χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ. θα ήθελα να προσθέσω την εξής (όσον αφορά το άρωμα του κέικ) παραλλαγή: θα μπορούσατε να προσθέσετε (όπως λέει και η πρωτότυπη συνταγή) 1/2 κ. γ. άρωμα βουτύρου, το οποίο στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεις (έχει μόνο ένας προμηθευτής απ' όσο ξέρω) ή 1/2 κ.γ. άρωμα αμύγδαλου αφαιρώντας ταυτόχρονα 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας. Περιμένω τις εντυπώσεις σας.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 30-1-12  
    Eκανα 1 1/2 δοση σε 29εκ.ταψι με 2 ολοκληρα αυγα και 2 κροκους,το εκοψα σε 3 πατους ωραιοτατα!!το διαφορετικο ομως ειναι οτι το χα βαλει μια μερα στο ψυγειο!δοκιμαστε το,δε διαλυεται μετα;)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Σχετικές οδηγίες

    Πως φτιάχνουμε Κάστρο Πριγκίπισσας
    Προστέθηκε από MamaKiki
    4.9167
           
           
    (12)
    Κόβω παντεσπάνι σε πάτους
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (49)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σοκολατα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της vasmpou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της elena1980
    κεικ
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    κεικ-παντεσπανια-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama