Μοναδικοί Γίγαντες
Είναι μια συνταγή κλασική, αθάνατη. Γεμάτη γεύση, χορταστική (δεν της λείπει το κρέας). Κατάλληλη και για μερίδα και για τσιπουρομεζέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι οι γίγαντες που έκανε η μαμά μου. Βάλτε οπωσδήποτε 1 δαφνόφυλλο.
Υλικά
-
500 γρ γίγαντες
-
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 ντομάτες μεγάλες (ή 1 κουτί ψιλοκομμένες)
-
1 μεγάλο καρότο χοντρές φέτες
-
1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
-
1/2 φλυτζάνι σελινόριζα ψιλοκομμένη
-
δαφνόφυλλο (must)
-
1 Πιπεριά φλωρίνης κομμένη κοματάκια (προαιρετικά)
-
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φουσκώνουμε τους γίγαντες είτε στη χύτρα είτε σε νερό αποβραδύς.
-
2
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε όσο χρειαστεί. (να μη λιώνουν τα φασόλια).
-
3
Κατόπιν
-
4
1) τα αδειάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220°C για περίπου 20΄ μέχρι να κάνουν κρούστα από πάνω. (Συνοδευτικό και για ουζομεζέ)
-
5
2) Προς το τέλος σιγοβράζουμε για να χυλώσουν. Αν δεν μας έτυχαν να΄ναι βραστερά διαλύουμε σε ένα φλυτζάνι νερό 2 κουτ. σούπας αλεύρι και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας που και που.
-
6
Τρώγονται και ζεστοί και κρύοι.
Σχόλια (30)